Carne de porc, proaspătă, ceafă, bucăţi de friptură, carne slabă cu grăsimi separabile, rumenită, apoi fiartă încet

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.453
Acid glutamic g 4.003
Alanină g 1.472
Arginină g 1.668
Histidină g 1.083
Cistină g 0.289
Betaină mg 3.4
Valină g 1.31
Prolină g 1.014
Serină g 1.084
Fenilalanină g 1.054
Glicină g 1.13
Hidroxiprolină g 0.064
Triptofan g 0.264
Treonină g 1.126
Izoleucină g 1.234
Leucină g 2.136
Lizină g 2.325
Metionină g 0.691
Tirozină g 0.954
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 7.987
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.072
Acizi graşi saturaţi (total) g 6.584
Acizi graşi trans (total) g 0.154
Colesterol mg 98
Macronutrienți
Apă g 54.95
Aport caloric / Energic total kcal 267
Lipide / Grăsimi (total) g 17.69
Proteine g 25.07
Minerale
Calciu mg 26
Cupru mg 0.129
Fier mg 1.75
Fosfor mg 208
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 305
Seleniu µg 42.4
Sodiu mg 58
Zinc mg 4.84
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 102.3
Vitamina D (D2 + D3) µg 1.2
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 1.2
Vitamina A, IU IU 8
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 47
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.501
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.12
Vitamina B12 µg 0.93
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.365
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.872
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.29
Vitamina B6 mg 0.448

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă