Carne de porc, proaspătă, spinare, muşchi din zona toracică (cotlet sau fripturi) cu os, doar carne slabă separabilă,

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.132
Acid glutamic g 3.479
Alanină g 1.279
Arginină g 1.45
Histidină g 0.941
Cistină g 0.251
Betaină mg 3
Valină g 1.139
Prolină g 0.881
Serină g 0.942
Fenilalanină g 0.916
Glicină g 0.982
Hidroxiprolină g 0.056
Triptofan g 0.229
Treonină g 0.978
Izoleucină g 1.072
Leucină g 1.856
Lizină g 2.021
Metionină g 0.6
Tirozină g 0.829
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.999
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.524
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.617
Colesterol mg 56
Macronutrienți
Apă g 72.4
Aport caloric / Energic total kcal 136
Lipide / Grăsimi (total) g 4.8
Proteine g 21.79
Minerale
Calciu mg 24
Cupru mg 0.068
Fier mg 0.61
Fosfor mg 216
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.009
Potasiu mg 359
Seleniu µg 38.3
Sodiu mg 60
Zinc mg 1.97
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 57.9
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.5
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.5
Vitamina D IU 19
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.484
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.13
Vitamina B12 µg 0.5
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.186
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.685
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.725
Vitamina B6 mg 0.735

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele din sfera ORL