Carne de porc, proaspătă, muşchi, porţiune centrală (fripturi), cu os, carne slabă cu grăsimi separabile, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 900
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.527
Acid glutamic g 4.126
Alanină g 1.547
Arginină g 1.74
Histidină g 1.099
Cistină g 0.305
Betaină mg 3.6
Valină g 1.366
Prolină g 1.092
Serină g 1.128
Fenilalanină g 1.122
Glicină g 1.221
Hidroxiprolină g 0.094
Triptofan g 0.321
Treonină g 1.188
Izoleucină g 1.279
Leucină g 2.223
Lizină g 2.402
Metionină g 0.74
Tirozină g 1.07
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.478
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.073
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.859
Acizi graşi trans (total) g 0.093
Colesterol mg 76
Macronutrienți
Apă g 60.26
Aport caloric / Energic total kcal 231
Lipide / Grăsimi (total) g 12.8
Proteine g 27.01
Minerale
Calciu mg 33
Cupru mg 0.103
Fier mg 0.89
Fosfor mg 213
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.018
Potasiu mg 350
Seleniu µg 42.6
Sodiu mg 83
Zinc mg 3.53
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 92.4
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.6
Retinol µg 4
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.6
Vitamina A, IU IU 15
Vitamina A, RAE µg 4
Vitamina D IU 25
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.536
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.21
Vitamina B12 µg 0.87
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.422
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.42
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.478
Vitamina B6 mg 0.485

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Despre yoga, meditație și stres