Carne de porc, partea de sus din pulpa piciorului din spate, fără os, carne slabă cu grăsimi separabile, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată 609
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.91
Acid glutamic g 4.752
Alanină g 1.782
Arginină g 2.004
Histidină g 1.265
Cistină g 0.351
Betaină mg 6.3
Valină g 1.573
Prolină g 1.258
Serină g 1.299
Fenilalanină g 1.292
Glicină g 1.406
Hidroxiprolină g 0.109
Triptofan g 0.37
Treonină g 1.368
Izoleucină g 1.473
Leucină g 2.56
Lizină g 2.767
Metionină g 0.853
Tirozină g 1.232
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.022
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.474
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.791
Acizi graşi trans (total) g 0.012
Colesterol mg 84
Macronutrienți
Apă g 66.99
Aport caloric / Energic total kcal 156
Lipide / Grăsimi (total) g 2.56
Proteine g 31.11
Minerale
Calciu mg 5
Cupru mg 0.068
Fier mg 1.06
Fosfor mg 237
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.009
Potasiu mg 363
Seleniu µg 37.7
Sodiu mg 43
Zinc mg 2.86
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 106.6
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.603
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.11
Vitamina B12 µg 0.58
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.51
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.685
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.802
Vitamina B6 mg 0.491
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 1

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere