Carne de porc, muşchi, zona de capăt a spatelui (cotlete sau fripturi), cu os, carne slabă separabilă,

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 1217
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.118
Acid glutamic g 3.456
Alanină g 1.271
Arginină g 1.44
Histidină g 0.935
Cistină g 0.25
Betaină mg 3.1
Valină g 1.131
Prolină g 0.875
Serină g 0.936
Fenilalanină g 0.91
Glicină g 0.975
Hidroxiprolină g 0.056
Triptofan g 0.228
Treonină g 0.972
Izoleucină g 1.065
Leucină g 1.844
Lizină g 2.008
Metionină g 0.596
Tirozină g 0.824
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.537
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.424
Colesterol mg 69
Macronutrienți
Apă g 73.98
Aport caloric / Energic total kcal 129
Lipide / Grăsimi (total) g 4.02
Proteine g 21.65
Minerale
Calciu mg 12
Cupru mg 0.092
Fier mg 0.85
Fosfor mg 219
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 353
Seleniu µg 30.9
Sodiu mg 59
Zinc mg 2.05
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 83.5
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.4
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.4
Vitamina D IU 16
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.517
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.24
Vitamina B12 µg 0.53
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.292
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.344
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.875
Vitamina B6 mg 0.803

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Andreea Ioniță, terapeut: stresul este o alegere, așa cum este și pacea