Prevenţia secundară sau cum poate fi evitat un al doilea infarct VIDEO by CSID

La fiecare 30 de minute, un roman sufera un infarct, iar o persoana din 10 care trec prin aceasta situatie isi pierde viata. Mai mult, unul din 5 pacienti cu infarct risca un al doilea episod. Situatia poate fi imbunatita daca adoptam un stil de viata sanatos si mergem regulat la medic.
  • Publicat:
  • Actualizat:

La fiecare 30 de minute, un roman suferă un infarct, iar o persoană din 10 care trec prin această situaţie îşi pierde viaţa. Mai mult, unul din 5 pacienţi cu infarct riscă un al doilea episod. Acesta poate fi evitat dacă persoanele care au avut deja un infarct adoptă un stil de viaţă sănătos şi merg regulat la medic. 

Importanţa prevenţiei complicaţiilor bolilor cardiovasculare şi mai ales a riscului cardiovascular mărit pe care îl au pacienţii care au suferit un infarct este obiectivul campaniei ,,Câte vieţi are inima ta?” iniţiată în luna iulie a anului 2017 de Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Fundaţia ,,Pop de Popa” pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecţiuni Cardiovasculare (FOBAC).

Ca să aflăm în ce constă prevenţia secundară pentru infarct, am stat de vorbă cu dr. Oana Inţă, medic cardiolog din cadrul Fundaţiei ,,Pop de Popa” pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecţiuni Cardiovasculare (FOBAC). Specialistul în tratarea bolilor cardiovasculare ne-a expus programul prevenţiei secundare care include dieta bogată în legume şi fructe, mişcarea regulată, respectarea medicaţiei şi vizitele periodice la specialist.

Informaţii utile despre prevenţia secundară în infarct, puteţi găsi şi pe site-ul www.inimisanatoase.ro!

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult