Mucegaiul şi umiditatea în exces ne îmbolnăvesc! VIDEO by CSID

Duşul fierbinte, gătitul şi călcatul sunt activităţi curente care cresc umiditatea din locuinţe şi implicit riscul de mucegai. De asemenea, uscarea rufelor pe calorifer duce la persistenţa mucegaiurilor. Cei mai atenţi la umiditatea din locuinţe şi la mucegaiuri trebuie să fie pacienţii cu probleme respiratorii şi alergii. Aceasta pentru că persistenţa mucegaiurilor agravează şi prelungeşte bolile pulmonare.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Duşul fierbinte, gătitul şi călcatul sunt activităţi curente care cresc umiditatea din locuinţe şi implicit riscul de mucegai. De asemenea, uscarea rufelor pe calorifer duce la persistenţa mucegaiurilor.

Cei mai atenţi la umiditatea din locuinţe şi la mucegaiuri trebuie să fie pacienţii cu probleme respiratorii şi alergii. Aceasta pentru că persistenţa mucegaiurilor agravează şi prelungeşte bolile pulmonare.

În aceste condiţii, sfatul specialiştilor este să mergeţi la medic pentru un diagnostic precis dacă aveţi probleme respiratorii pentru că în multe cazuri responsabilă pentru starea de sănătate precară este prezenţa mucegaiurilor.

În materialul video, medicul primar pneumolog Irina Strâmbu ne spune ce trebuie să facem pentru a ne păstra funcţia respiratorie în stare perfectă.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult