Despre slăbire, sport şi alimente care îngraşă VIDEO by CSID

Medicul nutriţionist Şerban Damian vorbeşte despre obezitatea la copii, cauzele îngrăşării vara şi depsre combinaţiile benefice dintre alergare şi exerciţii cu greutăţi.

Vara, este sezonul când putem adopta dieta bazate pe legume şi fructe, care ne pot ajuta să slăbim. De asemenea, vara putem să facem multă mişcar în natură, putem scăpa de kilogramele în plus şi putem combate celulita prin înot şi gimnastică în apaă.

Dar tot vara este sezonul concediilor, când mâncăm mai multe dulciuri, bem mai multă bere şi ajungem în situaţia de a ne îngrăşa numai după două, trei săptămâni de răsfăţ.

Din păcate, nu toată lumea îşi permite aceste obiceiuri periculoase pentru siluetă, pentru că la ora actuală, există multe persoane care se confruntă deja cu exces ponderal grav şi chiar cu obezitate.

Soluţii există, iar una dintre ele este cumpătarea, combinată cu efectuarea unui număr minim de paşi pe zi. Am fost la medicul nutriţionist Şerban Damian care ne-a explicat pe larg în interviul video cum ar trebui să mâncăm şi cum ar trebui să ne mişcăm pentru a ne păstra greutatea optimă.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Damian Șerban - Medic specialist în nutriţie sportivă
Şerban Damian este specialist în nutriţie sportivă și și-a făcut specializarea în acest domeniu într-un program internaţional organizat de către Comitetul Olimpic Internaţional, dedicat medicilor, şi condus de către specialişti în nutriţie din cele mai mari universităţi ale lumii. ...
citește mai mult