Borşul de putină, un adevărat remediu terapeutic pentru o serie de afecţiuni – VIDEO by CSID

Borşul de putină, din tărâţe, are un important efect de fortifiere a sistemului imunitar, proprietăţi antibacteriene şi antivirale. Urmăriţi acest video pentru mai multe detalii.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Borşul de putină, specific gastronomiei tradiţionale româneşti, este considerat un adevărat remediu terapeutic pentru o serie de afecţiuni. Borşul este un produs bogat în acizi organici, minerale, vitamine şi enzime, rezultate în urma procesului de fermentaţie a tărâţei.

„Drojdia de bere care ajută fermentaţia conţine vitaminele din complexul B, vitaminele D, enzime, minerale în forme uşor asimilabile (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru sănătate, seleniu, dar mai ales crom”, precizează nutriţionistul Florin Ioan Bălănică pentru Ce se întâmplă, doctore?

Borşul poate avea numeroase beneficii pentru organism, asta dacă este pregătit în casă, deoarece produsele din comerţ pot conţine conservanţi şi aditivi alimentari pentru gust, care alterează calitatea nutriţională a acestuia.


Iată care sunt, în opinia specialistului, motivele pentru care trebuie să includem borşul în regimul nostru de viaţă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Narcis Rosioru
Cu peste doi experienţă ca producător video şi încă pe atât ca redactor online, am grijă să selectez cele mai interesante şi relevante subiecte pentru publicul CSID, pe care le transform, ulterior, în clipuri video marca “Ştiai că”. Este un job fun, din care învăţ şi eu, alături ...
citește mai mult