Ne hranim laptopul cu zahar si grasimi?

Bauturile cu adaos de zahar, uleiurile vegetale si dulciurile rafi­na­te ar putea face, pe viitor, ceva mai mult decat sa contribuie la cresterea ratei obe­zitatii: sa inlocu­iasca acumulatorii cu care ne reincarcam telefonul mobil, laptopul si alte electronice portabile.
  • Publicat:
Ne hranim laptopul cu zahar si grasimi?
Ne hranim laptopul cu zahar si grasimi?

Aflati in cautarea unor noi surse ieftine si
ecologice de energie, oamenii de stiinta s-au oprit direct la
camara cu alimente, raftul cu junk food.

Bauturile cu adaos de zahar, uleiurile vegetale si dulciurile
rafi­na­te ar putea face, pe viitor, ceva mai mult decat sa
contribuie la cresterea ratei obe­zitatii.

Pe scurt, acestea urmeaza sa inlocu­iasca acumulatorii cu care ne
reincarcam telefonul mobil, laptopul si alte electronice
portabile.

Pare incredibil, insa oamenii de stiinta reuniti la cea de-a 240-a
Intalnire Nationala a Societatii Americane a Chimis­tilor si-au
prezentat plini de mandrie des­coperirea, si anume bateriile bio,
care transforma zaharul si grasimile in energie.

Cum va fi posibil asa ceva? Simplu, spun expertii. Intocmai ca si
in cazul organismului uman, unde mitocondriile transforma caloriile
din alimentele ingerate in energie pe care apoi o transfera
celulelor, bateriile bio vor extrage energia din grasimi si
zaharuri, transferand-o aparatelor electro portabile.

Citeste mai multe ine ditia tiparita a revistei „Ce se
intampla, Doctore?”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”