Condimentul verde care te ajută să slăbești și să ai un sistem imunitar puternic!

Des uzitat în bucătăria românească, mărarul (condiment verde) poate fi de mare ajutor în curele de slăbire.
  • Publicat:
Condimentul verde care te ajută să slăbești și să ai un sistem imunitar puternic!
Profimedia

Des uzitat în bucătăria românească, mărarul (condiment verde) poate fi de mare ajutor în curele de slăbire. Acesta are şi câteva beneficii medicale inestimabile, dar poate încă insuficient cunoscute.

Mărarul sau “Anethum graveoles” deţine un rol echilibrator în ceea ce priveşte digestia: reduce balonarea, diminuează tulburările digestive, stările de nervozitate şi chiar vindecă insomniile.

Toate aceste efecte benefice asupra organismului au fost cunoscute încă din timpuri străvechi, acest condiment verde fiind originar din zona Mediterană.

Citește și: Slăbește cu ceai de mărar: pierzi până la 8 kilograme într-o lună!

Bogat în vitamina A și C, mărarul contribuie la funcționarea optimă a organismului și stimulează sistemul imunitar și numai de aceea el nu trebuie să lipsească din dieta noastră zilnică.

Uleiul esenţial din seminţe de mărar are puternice proprietăţi antimicrobiene, în special în infecţiile pulmonare şi digestive.

Mărarul în curele de slăbire

În plus, mărarul are efect diuretic şi, de aceea, este recomandat în curele de slăbire.

Bogat în carotene şi în vitamina E, se poate folosi în întregime: atât seminţele, cât şi planta proaspătă.

După o masă bogată – pentru obţinerea echilibrului digestiv – prepară o infuzie din seminţe de mărar, opărite timp de 1 minut cu circa 250 ml de apă.

Porţia optimă este de 2 căni pe zi.

Acelaşi efect de calmare îl pot avea şi seminţele crude de mărar, băute cu apă rece.

Citește și: Mărarul poate avea numeroase beneficii pentru sănătate în sezonul rece. Sfaturile nutriţionistului

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”