Excesul de munca duce la depresie

Persoanele care isi petrec zilnic in jur de 11 ore muncind sunt expuse unui risc de depresie de doua ori mai mare comparativ cu persoanele care se limiteaza la programul standard de 7 - 8 ore pe zi.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Excesul de munca duce la depresie
Excesul de munca duce la depresie

Persoanele care isi petrec zilnic in jur de 11 ore muncind sunt expuse unui risc de depresie de doua ori mai mare comparativ cu persoanele care se limiteaza la programul standard de 7 – 8 ore pe zi.

Potrivit unui studiu efectuat de Finnish Institute of Occupational Health in colaborare cu University College London, munca peste program si depresia merg mana-n mana. 2.000 de britanici au fost supusi testelor, iar rezultatele au fost clare:

„Cu toate ca uneori munca peste program are unele foloase atat pentru societate, cat si pentru individ, este important sa recunoastem ca excesul este asociat si cu un risc crescut de depresie”, a explicat Marianna Virtanen, unul dintre autorii studiului.

Sursa: Sciencedaily.com

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân