Dieta perfectă pentru femei

Fie că sunteţi mulţumite de dimensiunile actuale, fie că vă doriţi să mai tăiaţi câteva kilograme din "averea" de care dispuneţi, reţineţi că trebuie să fiţi mereu atente la valoarea nutriţională a fiecărei porţii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dieta perfectă pentru femei
Dieta perfectă pentru femei

Fie că sunteţi mulţumite de dimensiunile actuale, fie că vă doriţi să mai tăiaţi câteva kilograme din „averea” de care dispuneţi, reţineţi că trebuie să fiţi mereu atente la valoarea nutriţională a fiecărei porţii.

Pentru că femeile au anumite nevoi în funcţie de vârstă şi de tipul de activitate pe care o desfăşoară zilnic, Academia Americană a Dieteticienilor şi Nutriţioniştilor (AADN) a lansat un mic ghid către o dietă perfectă. Perfectă pentru reprezentantele sexului slab, desigur!

Astfel, indiferent de ce alegeţi să puneţi în farfurie (noi vă invităm totuşi să selectaţi cu grijă doar produse sănătoase!), acestea trebuie să includă:

• Cereale integrale – un bol
• Lactate – 3 portii degresate sau parţial degresate
• Proteine – 140- 170 de grame provenind din carne slabă (sau alte surse)
• Fructe – 2 ceşti
• Legume – 2 ceşti şi jumătate

Acest meniu asigură echilibrul nutriţional zilnic, drept pentru care AADN îl prezintă drept „dieta perfectă”.

Citeşte şi: Cum arata viitorul alimentar al omenirii

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Un alt fel de cafea prajita
Un alt fel de cafea prajita
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”