Combinaţi corect alimentele

Specialiştii recomandă să nu combinăm la întâmplare alimentele, la masă. Alegeţi proteine (carne, peşte), sau carbohidraţi (paste, orez, cartofi), însă nu le consumaţi în tandem.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Combinaţi corect alimentele
Combinaţi corect alimentele

Specialiştii recomandă să nu combinăm la întâmplare alimentele, la masă. Alegeţi proteine (carne, peşte), sau carbohidraţi (paste, orez, cartofi), însă nu le consumaţi în tandem.

Proteinele sau carbohidraţii trebuie să reprezinte 30% din conţinutul meniului. Circa 70% din meniu ar trebui să constea din legume şi verdeţuri. Mâncaţi fructe separat, sau cu cel puţin 20 de minute înainte de masă şi nu le amestecaţi nici pe acestea. Fructele dulci, precum bananele, nu se consumă împreună cu cele acide, precum portocalele.

Citeşte mai multe în cartea Dietă pentru o viaţă nouă, de Mariana Bozeşan, Editura Curtea veche

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Fotbaliştii expuşi problemelor mentale?
Fotbaliştii expuşi problemelor mentale?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”