Ai un animal de casă, ai o inimă mai sănătoasă!

Oamenii care suferă de diabet, hipertensiune sau au un nivel ridicat al colesterolului şi au animale de companie se bucură în schimb de o mai bună stare de sănătate a inimii decât cei care au o astfel de afecţiune şi nu au animale.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ai un animal de casă, ai o inimă mai sănătoasă!
Ai un animal de casă, ai o inimă mai sănătoasă!

Oamenii care suferă de diabet, hipertensiune sau au un nivel ridicat al colesterolului şi au animale de companie se bucură în schimb de o mai bună stare de sănătate a inimii decât cei care au o astfel de afecţiune şi nu au animale, potrivit unui studiu japonez, citat de Mediafax.

Pentru acest studiu au fost monitorizaţi aproape 200 de japonezi, oamenii de ştiinţă descoperind că cei care deţineau orice fel de animal de companie aveau o variabilitate a ritmului cardiac mai ridicată.

Acest lucru înseamnă că inima reacţionează mai bine la necesităţile organismului, o astfel de reacţie fiind bătăile mai rapide în situaţii stresante. De cealaltă parte, variabilitatea scăzută a ritmului cardiac a fost asociată cu un risc mai ridicat de a muri din cauza bolilor de inimă.

Citeşte mai multe pe www.mediafax.ro

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân