Mihai Dedu, Andreea Marinescu şi Lavinia Petre, noua echipă de la PRO TV

De la jumătatea lunii mai, Mihai Dedu aduce cele mai noi informaţii şi ştiri telespectatorilor PRO TV împreună cu Lavinia Petrea şi Andreea Marinescu. Veteran al Ştirilor PRO TV de dimineaţă, Dedu a avut parte numai de colege frumoase şi deştepte, cu care s-a înţeles bine şi a format o echipă dinamică.
  • Publicat:
Mihai Dedu, Andreea Marinescu şi Lavinia Petre, noua echipă de la PRO TV

De la jumătatea lunii mai, Mihai Dedu aduce cele mai noi informaţii şi ştiri telespectatorilor PRO TV împreună cu Lavinia Petrea şi Andreea Marinescu. Veteran al Ştirilor PRO TV de dimineaţă, Dedu a avut parte numai de colege frumoase şi deştepte, cu care s-a înţeles bine şi a format o echipă dinamică.

– Cum te simţi între două blonde?
Mă simt normal, mai ales că nu sunt primele blonde lângă care am prezentat. Mă înţeleg foarte bine. Evident că deocamdată suntem la început de drum, într-o perioadă de acomodare, mai ales că fiecare are stilul lui, iar fetele vin dintr-o zonă în care totul e altfel. Imaginea din studio este şi ea alta faţă de cea de pe teren. E nevoie de timp pentru ca o echipă să se sudeze, însă mă ştiu cu Andreea şi Lavinia de ani de zile, aşa că am devenit şi mai apropiaţi. Singura diferenţă e că acum se trezesc şi ele la fel de dimineaţă.

– Andreea, te trezeşti foarte devreme. Ţi-e greu?
Programul de somn pentru mine nu e o problemă pentru că obişnuiesc de ani buni să mă trezesc dimineaţa. Dacă voiam să filmez ceva la raziile poliţiei, aşa trebuia să mă trezesc. În plus, sunt un om care funcţionează foarte bine dimineaţa.

– Care a fost cel mai neprevăzut eveniment din cariera ta de reporter de teren? Au existat şi riscuri la transmisiunile în direct?
Cel mai neprevăzut moment a fost la inundaţiile de la Tecuci, când eram singurii reporteri veniţi din Bucureşti acolo. Am intrat în oraş exact în mijlocul viiturii şi nu credeam că mai ieşim curând. Plafonul de nori era atât de jos încât nu reuşeam să transmitem live, iar imaginile de la faţa locului erau cutremurătoare. Ştiu că a fost o aventură nu doar faptul că am reuşit să transmitem, ci şi felul în care s-a făcut coordonarea între noi şi studio.

Pentru că nu era semnal, unul dintre băieţii din echipă era într-un pom în care aveam semnal. Din cinci în cinci metri, erau oameni care îmi strigau numele ca să ştiu când trebuie să încep să vorbesc. În plus, după transmisie, umblam legaţi cu sfori între noi pentru că apa era foarte mare şi nu vedeam dacă sunt sau nu canale fără capac… A fost ceva de neuitat

– Lavinia, ce evenimente tensionante ai trăit ca şi reporter de teren? Ai transmis de pe front, ai fost în Irak şi Afganistan…
Evenimentele din Piaţa Universităţii sunt cele mai recente. Dincolo de efortul fizic, am stat ore întregi in picioare, afară era foarte frig, era multă tensiune şi eram stresată să nu se întâmple ceva, iar eu să nu fiu acolo unde trebuie. Îmi amintesc că într-una din seri am terminat live-ul la 22.30 şi mi s-a dat voie să plec acasă.

Am decis să merg pe jos o bucată din drum ca să îmi limpezesc gândurile însă am primit un telefon şi mi s-a spus că trebuie să mă întorc urgent pentru că jandarmii au început să-i împrăştie pe manifestanţi şi s-au luat la bătaie. N-am stat o clipă pe gânduri, am început să alerg înapoi către piaţă, deşi nu era mică distanţa. Am nimerit între tabăra jandarmilor şi cea a protestatarilor care aruncau cu pietre.

Am încercat să nu mă pun în pericol pe cât pot şi am intrat în direct. Mă gândeam însă, în timp ce vorbeam, să nu mă las dusă de emoţia pe care o trăieşti ca reporter, atunci când eşti în mijlocul unui eveniment, şi să exagerez. În astfel de momente, ştiu că eu, reporterul, sunt barometrul pentru cel care este in faţa televizorului şi vrea să ştie ce se întâmplă şi care este dimensiunea unui eveniment.

Citeşte interviul integral în noul număr PROTV Magazin!
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”