100 de ani de la naşterea Mariei Tănase, „Edith Piaf” a României

Miercuri, 25 septembrie, se împlinesc 100 de ani de la naşterea celei care a fost supranumită “Pasărea măiastră a României”, Maria Tănase, o legendă în istoria folclorului românesc.
  • Publicat:
100 de ani de la naşterea Mariei Tănase, „Edith Piaf” a României

Miercuri, 25 septembrie, se împlinesc 100 de ani de la naşterea celei care a fost supranumită “pasărea măiastră a cântecului”, Maria Tănase, o legendă în istoria folclorului românesc.

Cu această ocazie, formaţia Pink Martini, care va concerta anul acesta, pe 15 octombrie, la Sala Palatului, va include pe noul album intitulat Get Happy un cover după celebra piesă a Mariei Tănase, „Până când nu te iubeam”, care a fost auzită în premieră anul trecut, în faţa unei săli arhipline din Capitală şi care a fost aplaudată şi apreciată îndelung de spectatorii veniţi la concert.

Una dintre cele mai elegante trupe live ale lumii, cum îi definea ziarul britanic The Times, componenţii Pink Martini sunt iremediabil îndrăgostiţi de România. O dovedesc numeroasele concerte în România şi integrarea unei piese româneşti în fabulosul lor repertoriu internaţional.

„Cânt în 14 limbi, dar româna este una dintre cele mai frumoase limbi pe care am auzit-o”, le-a spus atunci solista Storm Large celor peste 4.000 de fani prezenţi, care au aplaudat-o în picioare.

De asemenea, Google şi-a modificat, miercuri, logoul pentru a o sărbători pe Maria Tănase, la împlinirea a 100 de ani de la naşterea celebrei cântărete românce.

Noul logo al Google o prezintă pe Maria Tănase în timp ce cântă. Totodată, în noul logo, prima literă din cuvântul „Google” este înlocuit cu chipul cântăretei desenat, în timp ce prima litera „o” este înlocuită cu un microfon la care artista interpretează un cântec.

Urmăriţi mai jos o ediţie specială din emisiunea „România, te iubesc!” –  Fascinanta poveste a Mariei Tănase

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân