Abdomene, abdomene si iar abdomene

  • Publicat:
Abdomene, abdomene si iar abdomene
Abdomene, abdomene si iar abdomene

 

 

 

 

 

 

Stiu, le urati sincer, si eu la fel, insa e musai sa le facem cat mai des pentru ca o cerce­tare a americanilor ne anunta ca excesul de grasime abdominala este asociat cu ris­cul de dementa. Practic, incepând cu vârs­ta a doua cresc de 3 ori riscurile de dez­voltare a acestei boli.

La studiu, care a du­rat 36 de ani, au participat 6.583 de per­soa­ne, cu varste intre 40 si 45 de ani, su­ferind de un exces de tesut adipos in zona abdominala. La final, 16% dintre par­ti­cipantii la studiu dezvoltasera dementa.

Autopsiile au indicat ca modificarile din creier asociate maladiei Alzheimer incep sa apara inca din tinerete, iar studii anterioare au demonstrat ca excesul de grasime abdominala la adultii in vârsta este asociat cu o atrofiere a creierului.

Locuiesti in cartierul Sportivilor?

Obezitatea poate fi cauzata de mediul in care se traieste, potrivit unui nou studiu, realizat de cercetatorii canadieni. „Mediul urban influenteaza intr-adevar activitatea fizica, alimentatia si greutatea corporala”, spun ei.

Persoanele care locuiesc in cartiere populate de oameni cu venituri mari si medii au mai multe sanse de a face exercitii fizice. Cei cu o greutate corporala mai sanatoasa prezinta tendinta de a locui in zone care au un mai mare acces la activitati recreative. Exista si o legatura intre zonele suburbane, unde oamenii sunt obligati sa foloseasca masina pentru a se deplasa, din cauza distantelor mari, si o rata crescuta a obezitatii asociata unei activitati fizice reduse.

Sportul , pe retete pentru cei deprimati 

Doctorii prescriu tot mai mult exercitiile fizice persoanelor care sufera de depresie. Daca, acum 3 ani in Marea Britanie, doar 5% dintre medici faceau acest lucru, acum vorbim deja despre 22%. I-au convins pesemne studiile care au dovedit ca miscarea ii ajuta pe cei cu forme usoare de depresie. Se stie doar ca sportul duce la eliberarea asa-numitelor substante ale starii de bine, endorfinele.

Astfel, daca in 2005, 41% dintre doctori considerau exercitiile fizice „eficiente sau foarte eficiente” in cazul depresiei, acum procentul a crescut la 61%. Iar 1 din 6 medici au observat o crestere a numarului pacientilor care intreaba daca miscarea i-ar putea ajuta.


Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Oana Tache: Forma maxima marca MTV
Oana Tache: Forma maxima marca MTV
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”