Lucrati talia, castiga inima!

Cu cat circumferinta taliei unei persoane este mai generoasa, cu atat este mai mare riscul declansarii unei crize cardiace.
  • Publicat:
Lucrati talia, castiga inima!
Lucrati talia, castiga inima!

Cu cat circumferinta taliei unei persoane este mai generoasa, cu atat este mai mare riscul declansarii unei crize cardiace, pentru barbatii si femeile de varsta mijlocie si de varsta a treia, potrivit unui studiu publicat in editia online a revistei „Circulation”.

Femeile care au un indice al masei corporale (IMC) 25, considerat limita superioara acceptabila, dar cu o circumferinta a taliei care depaseste cu 10 centimetri dimensiunea medie, riscul de declansare a unei crize cardiace creste cu 15%. Femeile care au un IMC de 30 se confrunta cu un risc mai mare cu 18%.

In cazul barbatilor, un IMC de 25 si o circumferinta a taliei mai mare cu 10 centimetri fata de medie inseamna ca riscul declansarii unei crize cardiace creste cu 16%, iar când IMC-ul este de 30, atunci acest risc urca si cu 18%.

Si totusi cafeina ne ajuta la sala

Consumarea unei cesti de cafea inaintea exercitiilor ne poate face ora de sport mai usoara, ne dau de inteles cercetatorii americani, pomeniti si de cotidianul „Daily Mail”.

Expertii din State au studiat efectele cafeinei asupra a doua grupuri de barbati care faceau miscare: un grup care de obicei consuma putina cafeina si celalalt care bea in jur de 4 cesti pe zi.

Ambele au fost puse la treaba 30 de minute pe o bicicleta, in timp ce un aparat masura nivelul de durere pe care muschii picioarelor o resimteau in acele momente. Cei care consumasera recent o ceasca de cafea inainte simteau o durere mai scazuta. Astfel indurau mai mult si isi atingeau scopul mai repede. 

„Vedetele mint cand spun ca nu fac sport”

Recent, actrita americana Halle Berry a de­clarat ca starurile mint atunci cand sustin ca si-au mentinut silueta fara sa apeleze la exercitii fizice si la o dieta stricta, infor­mea­­za femalefirst.co.uk.

Ea a recunoscut ca tre­buie sa munceasca foarte mult pentru a-si mentine o silueta perfecta, insistand ca toate celelalte celebritati din showbiz fac acelasi lucru. „Sa-i ajute Dumnezeu daca ei spun adevarul. Ma indoiesc insa ca o fac.”

Citeste si Corpul te dezamageste? Actioneaza rapid!
                Romani de aur


Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum slabesti dupa 30 de ani?
Cum slabesti dupa 30 de ani?
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”