Gimnastica in apa usureaza nasterea

Femeile insarcinate care fac exercitii au nasteri mai usoare fata de cele care nu fac deloc.
  • Publicat:
Gimnastica in apa usureaza nasterea
Gimnastica in apa usureaza nasterea

Femeile insarcinate care fac gimnastica in apa au nevoie de mai putine remedii pen­tru durere in timpul travaliului. Pe langa fap­tul ca sunt sigure, aceste exer­citii duc la o nastere cu mai puti­ne chinuri.

Studiul din care am aflat aceasta informatie a fost realizat in Brazilia, cu 71 de gravide. Unele dintre ele au facut de 3 ori pe saptamana cate o sedinta de 50 de mi­nute de aerobic in apa. Altele, nu. Doar 27% dintre cele care au facut exercitiile au cerut analge­zice, in comparatie cu 65% din celalalt grup.

Echipament? E! Prosop? Da! Laptele?

Ce bauturi speciale pentru sportivi? Ce apa? Laptele trebuie sa ne insoteasca in sala de sport, pentru ca este (putred de) bogat in sodiu, potasiu si alte saruri care sunt vitale pentru sanatate si pe care le pierdem in cantitati mari atunci cand transpiram.

Tes­tele facute la Universitatea Loughborough si mentionate si de „Daily Mail”, arata chiar ca laptele ne rehidrateaza de 4 ori mai bine decat alte bauturi. In plus, com­bi­na­tia de zaharuri, grasimi si proteine din lap­te face ca acesta sa fie eliminat din corp, mult mai lent.

Cu pana la 4 ore mai lent. Specialistii care au realizat studiul reco­man­da pentru femeile care merg la sala, lapte­le degresat sau semidegresat care le ofera si putine proteine si putini carbohidrati, si vitamine, si minerale. Si sanatate.

De 4 ori sunt mai bine hidratati cei care fac sport si beau lapte

Sportul si odihna bat cancerul

Un studiu despre care s-a vorbit mult la o conferinta internationala pe tema cance­rului a sustinut ca exercitiile fizice prac­ti­cate regulat scad riscurile de aparitie a aces­­tei maladii in cazul femeilor, dar numai daca sunt urmate si de odihna, adica de un somn de noapte bun.

In caz contrar, lipsa som­nu­lui va anula practic beneficiile preventive ale miscarii.

„Se stia faptul ca sportul facut cu sfintenie poate reduce riscul de aparitie a diferitelor cancere, printre care si de san sau colon. Daca insa este urmat de un somn scurt, toate efectele acestea minunate dispar din cauza actiunii asupra unor hormoni cheie si a unor parametri ai metabolismului”, a spus unul dintre initiatorii cercetarii. 

Citeste si Iata antrenamentul viitorului: o pastila
                  Cursuri de gimnastica intima Kriston

Foto: HEPTA

Urmărește CSID.ro pe Google News
Incearca fitness-ul mental!
Incearca fitness-ul mental!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”