Cantatul, bun pentru silueta

Cantatul este infailibil in ceea ce priveste eliberarea tensiunii musculare.
  • Publicat:
Cantatul, bun pentru silueta
Cantatul, bun pentru silueta

Ai chef sa canti? Nu te abtine! Lasa-te antrenata de muzica ori de cate ori simti nevoia. Iti vei lucra astfel intreg corpul, in cel mai placut mod posibil!

Beneficiile cantatului au fost recunoscute inca din cele mai vechi timpuri. Nu este vreo noutate ca iti confera o senzatie de bine, ca te relaxeaza, iti reduce senzatiile de durere si chiar iti prelungeste viata. Dar stiai ca, mai nou, cantatul a fost pus in program la salile de gimnastica ?

Stai linistita, expertii in materie de sport stiu foarte bine ce fac. Ultimele cercetari au descoperit ca, prin cantat, iti lucrezi muschii abdominali si cei faciali, plus ca iti eliberezi tensiunile musculare din intregul corp.

Asa ca haideti sa vedem cum ne face viata mai buna o sesiune de cantat!

1. Relaxare pentru intregul corp
Orice sesiune reusita de cantat incepe cu o respiratie pe masura. Este vorba de respiratia abdominala, cea utilizata mai ales in yoga: inspiri umflandu-ti burta, dupa care expiri adanc. Astfel iti antrenezi eficient muschii abdominali, ceea ce duce mai apoi la o stare de relaxare generala (fizica si spirituala).
Sfat: repeta acest exercitiu de respiratie de 10 ori, cu ochii inchisi.

2. Gata cu tensiunea musculara
Cantatul este infailibil in ceea ce priveste eliberarea tensiunii musculare. Relaxandu-te, presiunea sangelui va scadea, bataile inimii isi vor normaliza ritmul, iar stresul va fi eliminat complet din corpul tau. Sfat: Canta tinandu-ti corpul drept pentru a respira bine si pentru a scoate sunete mai placute.

3. Lucreaza muschii abdominali
Cantatul iti lucreaza intreg corpul, dar mai ales abdomenul. De fapt, pozitia intregului corp si mai ales a umerilor, a gatului si a abdomenului face appel la multi muschi, in special la cei dorsali. Insa, muschii abdominali sunt lucrati cel mai in profunzime.
Sfat:
intre fiecare sesiune de cantare, continua cu respiratia abdominala.

4. Lifting facial fara injectie

Cantand, iti intineresti trasaturile fetei. Punerea in miscare a tuturor muschilor faciali este un factor care reintareste elasticitatea pielii si se dovedeste a fi foarte eficace impotriva ridurilor. Asadar, cantatul este o adevarata gimnastica faciala.

Citeste si Melodia perfecta pentru sport
                  Daca alerg cu spatele, slabesc mai usor?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Revolutia celor 1.000 de flotari
Revolutia celor 1.000 de flotari
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân