Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Rana pe col uterin si candidoza

Buna ziua. Sunt destul de speriata si as dori un sfat. Precizez ca am aproape 19 ani si am avut sangerari mici intre menstre, uneori, de cand mi-am inceput viata sexuala, chiar si cu putin timp inainte. Acum aproximativ un an-un an si jumatate, am capatat o candidoza de care nu mai scap pentru ca tot recidiveaza, indiferent de ce tratament as lua. La unul dintre controalele la medicul ginecolog, am descoperit ca am si o rana pe col.

Doamna doctor mi-a spus ca mai intai trebuie sa rezolvam candidoza si apoi vedem ce facem cu rana, insa pe langa ovulele pentru candidoza am luat din cand in cand si ovule cervugid, am facut spalaturi cu ceai de galbenele, am luat ovule pentru tratarea ranilor pe col. La control nu am mai ajuns si nici testul papanicolau nu mi l-am facut vreodata. Am avut de multe ori si scurgeri maronii intre menstre. De 2-3 luni candidoza pare sa fi disparut, nu imi mai da simptome, cu toate ca apar mici disconforturi din cand in cand, insa cateodata am dureri in timpul actului sexual, de curand am avut chiar si dureri de ovare in timpul actului.

Ecografiile abdominale mi le fac la fiecare 6 luni si nu am nimic. iar de o sapt-doua am inceput din nou sa sangerez, foarte putin, a cateva ore dupa actul sexual. Credeti ca este ceva grav? Am motive de ingrijorare? Sangerarile sunt de la rana, asta insemnand ca nu a trecut sau s-a agravat? Multumesc anticipat.

Întrebare pusă de: P. E.

Răspunsul specialistului

Specializare: Medic specialist obstetrica-ginecologie
Clinica: Genesis-Athens

Aveti doua probleme care trebuie rezolvate: candidoza si rana pe col. Pentru candidoza trebuie sa urmati cu strictete tratamentul, atat partenerul, cat si dumneavoastra.

Pe perioada tratamentului, trebuie sa faceti numai sex protejat. Dupa terminarea tratamentului, repetati analiza pentru candida, pentru a vedea daca s-a negativat sau nu. Numai in cazul in care s-a negativat infectia in cazul ambilor parteneri puteti face sex neprotejat, altfel riscati sa va reinfectati.

In privinta ranii, da, e posibil sa aveti aceste sangerari dupa actul sexual din pricina ei. Nu inseamna ca s-a agravat, ci doar ca ar fi bine sa o rezolvati cat mai repede. Un test Babes-Papanicolau se face anual, deci ar fi cazul sa faceti si dumneavoastra unul la urmatorul control. 

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la Consultant dr. Andreas Vythoulkas
Sange menstrual cu cheaguri
Buna seara, Am intrerupt tratamentul cu anticonceptionale de 4 zile si astazi am avut sangerari cu cheaguri. Iau anticonceptionale Karissa de aproximativ 5 luni. Nu am mai avut sangerari intre ...
Dimensiune penis
Am 20 de ani si penisul meu nu s-a dezvoltat deloc pe parcursul anilor, in sensul ca doar in erectie are aprox. 8 cm, iar in stare normala este ca la un nou nascut. Din cate am citit de pe internet, ...
Secretii vaginale si sex neprotejat
Menstruatia vine la 2-3 luni si cu problema aceasta s-a confruntat si mama si tin sa cred ca e ceva ereditar. De trei ani am o relatie cu un baiat si tin sa mentionez ca sunt rare momentele cand ...
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...