Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Probleme la plamani si cap

In primul rand am 17 ani. Am racit mai exact acum o luna de zile, o raceala putin cam grea deoarece raceala in prima faza a fost doar in capul pieptului, plamani, ma ustura foarte rau in gat, su ce mai tine de locul ala, dupa care a urcat la cap si la plamani m-a lasat (asa am simtit eu). Mi-a trecut dupa 5 zile in care am luat theraflu, fervex, calciu, panadol si strepsils.
De cand mi-a trecut raceala, eu aveam o galma micuta in spatele la cap, iar acum galma aceea parca s-a umflat si uneori are tendinta sa se mareasca si alteori sa se micsoreze. Daca o strang se simte ca si o bula de grasime umflata, si nu ma doare cand o strang. Dar uneori ma doare, nu mereu, si mi se umfla capul in parti, mai exact sub urechi, se simte la mana umflatura (cel mai mult in partea dreapta, unde am si acea galma, in stanga nu prea se umfla)

Am mici pierderi de memorie, dese dar nu mari. Au fost zile in aceasta luna in care nu m-a durut, iar zile in care m-a durut. Acum o simt putin ca apasa (galma). Iar acum problema cu plamanii. M-am trezit tot acum 1 luna, la 2 zile dupa raceala, cu unghiile galbene si pe margini aveam un fel de lichid intarit precum sangele (adica rosu). La spalat nu se lua, am frecat cu sapun, tot acolo a ramas. S-a luat in totalitate cam dupa 3 zile, si acum in unele dimineti in care ma trezesc sunt putin galbene unghiile.

Am dificultati sa zic eu mari la respiratie uneori, parca nu intra destul aer in plamani. Nu prea pot sta pe loc in picioare deoarece simt ca nu pot respira si imi vine sa cad jos din picioare (asta s-a intamplat recent, in ultimele 2-3 zile) am stari de voma, dar niciodata nu am ajuns sa vomit, si nu sunt stari rele de voma, doar simturi usoare.

Acum 2-3 saptamani aveam insomnii, nu puteam sa dorm, ma bagam sa dorm la 1-2 noaptea si adormeam la 4-5 dimineata, nefacand nimic, chinuindu-ma sa dorm. Mi se pare c-am slabit in greutate, sau cred ca asa am fost mereu… nu stiu sigur asta.

Tin sa mentionez ca am o rutina foarte proasta, ma culc doar la 5-6 dimineata, stau nu mai pe calculator toata ziua si toata noaptea, nu prea mananc de loc, nici nu mananc sa ma satur, de 2 ani de zile nu am mai baut apa aproape deloc, beau numai Coca-Cola, adica la mine Coca-Cola este ca si apa. Nu prea ma hidratez de asemenea. Va rog frumos daca puteti sa imi spuneti c-am ce as putea avea.

Întrebare pusă de: Memories

Răspunsul specialistului

Specializare: Medic specialist Medicina de Familie
Clinica: Clinica ProVita - Diagnostic si Tratament

Buna ziua,

Am citit cu atentie tot ceea ce ai descris ca simptomatologie si am o prima recomandare si anume, sa faci un examen clinic general la medicul de familie sau la medicul de boli interne.

Observ ca stilul de viata este destul de dezordonat,si, chiar daca organismul tau e tanar si lupta sa te ajute  sa treci peste provocarile pe care I le-ai dat spre rezolvare (odihna necorespunzatoare,alimentatie nesanatoasa,hidratare precara,stress-toate acestea iti dau peste cap metabolismul si maresc rata imbolnavirii), sistemul de aparare (imunitatea) nu a facut fata tuturor acestor lucruri si a dat semne ca este necesar sa schimbi cate ceva.

Tot mai multe studii medicale atrag in ultima vreme atentia cu privire la impactul pe care il are stilul de viata asupra sanatatii. Ar fi necesar sa  faci si un set de analize de laborator dupa consultul medical care va stabili un diagnostic clar si pasii ulteriori de urmat.

Iti recomand sa incepi sa te hidratezi corespunzator cu apa cu lamaie, ghimbir si putina miere, sa elimini pe cat posibil coca-cola (care iti produce cu siguranta insomniile), sa ai un somn nocturn  de 7-8 ore,sa faci sport (orice tip de exercitiu fizic iti va fi benefic) si  sa ai o alimentatie echilibrata care sa contina toate principiile alimentare (proteine,glucide,lipide).

Referitor la acea formatiune inflamatorie pe care o descrii, poate fi o adenopatie (un ganglion inflamat) postviroze respiratorii sau multiple alte cauze, dar numai dupa consultul medical pe care este necesar si obligatoriu sa-l faci, se va stabili cauza aparitiei acestei formatiuni si modalitatea de tratament.

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la Consultant dr. Alina Teodoru
Administrare antibiotice
Am antibiotice prescrise pe 7 zile, am primit 3 zile complet si am avut o intrerupere de 24 de ore. Sa le mai primesc sau e prea
Dopurile de urechi sunt periculoase?
Am 17 ani si vreau sa folosesc niste dopuri de urechi normale. Voi utiliza aceste dopuri undeva la 5 ore incontinuu (40-50 min cu ele in urechi, dupa care voi avea pauze de 10-15 min). Sunt ...
Umflatura in spatele urechii
De curand i-a aparut tatalui meu o umflatura in spatele urechii. Aveti idee despre ce e vorba? Are si niste pete negre cenusii pe ea. Sau la ce medic ar trebui sa
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...