Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Nu mai am incredere in mine

Nu mai simt ca am vreun rost  de multe ori cred ca sotul si cei 2 copii ai mei ar fi mai fericiti fara mine, de fapt cam toata lumea… De mica am fost o rusine pt parinti mei (divotati) pt ca nu ma intelegeam bine cu colegii. Eram grasa si toti baietii o preferau pe sora mea(chiar si sotul meu a dotit-o mai intai pe ea). La scoala am fost de 8 si ceva, bacul nu l-am luat din prima, nimeni nu doreste prezenta mea la petreceri, nu am fost invitata la ziua surorii mele si nici la a celor 2 frati vitregi. Tatal meu si sotia lui ma evita cat pot si nu le place sa-i vizitez, am doar 1 prietena .. de multe ori sotul imi zice ca ma fac de ras ca prea ma exteorizez cand vorbesc cu cineva si ca vorbesc prea mult. Nu sunt mama pe care si-ar dori-o, nici sotia ideala. Eu iubesc enorm aceste trei fiinte dar nu stiu cum sa-i fac fericiti!

 

Întrebare pusă de: Elisabeta

Răspunsul specialistului

Draga mea, cred ca problemele tale ar fi cel mai bine discutate fata in fata si, din acest motiv, te astept oricand la cabinet. Iti voi raspunde insa si aici spunandu-ti ca viata este o problema de perspectiva. Viata poate fi minunata, depinde insa de tine sa stii cum si de unde sa o privesti. Din pacate, nu toti ne nastem cu aceasta „stiinta”. Din fericire, acest lucru se poate invata si oricine isi poate schimba, oricand, perspectiva din care priveste viata. Iar o schimbare de perspectiva poate insemna o schimbare radicala, si acesta este un efort marunt in comparatie cu beneficiile uriase pe care le poate aduce. Vorbesc atat de mult despre „perspectiva” pentru ca imi pare evident din mesajul tau ca ai o perspectiva gresita aupra propriei tale vieti. Spui ca nu stii cum sa ii faci fericiti pe cei de langa tine … Nu asta ar trebui sa fie scopul tau, ci acela de a te face fericita pe tine si atunci, cu siguranta, si cei din jurul tau vor fi fericiti. In ceea ce priveste imaginea ta in ochii celor din jur, ea este doar o reflexie a ceea ce crezi tu insati despre propria persoana. Oamenii din jurul nostru sunt foarte sensibili la mesajele inconstiente pe care le transmitem despre noi si le reflecta ca o oglinda in care ne privim, cu sau fara voia noastra. Se intampla de multe ori sa nu ne placa ceea ce vedem, insa acest lucru nu trebuie sa ne dezarmeze ci, dimpotriva, ar trebui sa ne mobilizeze sa schimbam ceva astfel incat sa ajungem sa vedem in „oglinda”celorlalti lucruri placute. Si inca ceva … nu este nimeni vinovat pentru ceea ce ti se intampla, ci tu esti singura vinovata. Ai lasat de prea multe ori de la tine, ai inchis ochii, ai facut compromisuri si acum suporti consecintele. Nu uita insa un lucru, niciodata nu este prea tarziu!
 

Dr. Iris Gogorici

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...