Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Greutatea mica a sugarului

Buna ziua, d-na doctor. Sunt mamica a doi copii, doua fetite de 4 ani, respectiv 9 luni. Sunt preocupata de greutatea celei mici care la 9 luni cantareste 7,7 kg si 68 cm lungime. Este alimentata la san si am inceput diversificarea pe la 5 luni jumate. In acest moment beneficiaza de 3 mese pe zi: micul dejun constituit din fructe (mar, banana, piersica, caisa, para)+branzica de vaci facuta in casa, luat in jur de ora 9 sau cel tarziu 10 dimineata in functie de ora ei de trezire cand isi ia portia de lapte de la san prima data; la pranz diversificam intre carne de pui,vita,curcan cu legume piure(morcov,cartof,telina,pastarnac,patrunjel radacina si frunza,dovlecel,conopida,mazare ) iar la cina alternez intre cereale si piure de legume. Serveste ziua si cate un iaurtel si o alaptez de cate ori cere. Am introdus si galbenusul de ou. Oarecum avem un program caci inante de culcare suge din ambii sani, acest lucru se intampla si cand adoarnme la pranz. Are doua reprize de somn ziua intre orele 11,30-12.00 si dupa-amiaza intre orele 17.00 si 18.00. Intre timp este foarte energica. De la 6 luni merge de-a busilea, acum parca alearga in patru labe,se ridica singura,sta in picioare bine,merge cu premergatorul care se impinge,in jurul patului,luata de manute face pasi chiar repezi si de o manuta a inceput sa faca pasi.Nu pare slaba deloc doar mai maruntica.Tin sa precizez ca eu am 1,62 cm lungime ,sotul 1,80 constitutie robusta.Poate e mult spus preocupata insa doctorul de familie m-a sfatuit sa introduc suplimentul de lapte caci e sub limita .Cealalta fetita la aceasta varsta avea o greutate de 10 kg iar lungimea intre 68 si 70 cm iar acum ,la varsta de 4 ani si 4 luni cantareste 23 kg si are 1,10 cm inaltime.Cea mica s-a nascut de 3000 kg si 49 cm lungime iar cea mare de 3100 si 50 cm lungime.Diferenta intre ele este mica insa dezvoltarea lor difera.

Ce as mai putea face ca sa capete o greutate medie? Sa incerc cu suplimentul de lapte? Cam de la 7 luni a luat foarte putin in greutate(doar 200 gr). Ce-i drept s-a molipsit de la surioara si a facut varicela care a zapacit-o 3 nopti cu o usoara febra si scaun moale si des. I-am administrat supozitor paracetamol si linex ptr burtica. S-a refacut fara probleme. De mancat uneori face mofturi caci a supt iar diferenta de timp intre supt si masa este prea mica. De aceea dupa reprizele de somn o las sa circule prin casa si apoi o asez la masa. Unde gresesc?

Întrebare pusă de: camy m

Răspunsul specialistului

Cand se apreciaza norma de dezvoltare a copilului, este foarte important de tinut cont ca fiecare copil are propriul sau ritm de crestere si propria determinare genetica.

Nu trebuie sa va faceti griji mari daca bebelusul dvs este sanatos si activ.

V-as recomanda un consult pediatric si o serie de analize sangvine ( hemograma, sideremie, transaminaze etc)  pentru a face o evaluare cat mai amanuntita a starii de sanatate a copilului.

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...