Viata sexuala cu… greutate

30% din­tre supraponderali au dificultati sexuale. Colesterolul marit si rezis­ten­ta la insulina, afectea­za performanta sexuala si prin urmare si dorinta, in special in cazul barbatilor.
  • Publicat:
Viata sexuala cu... greutate
no title

Citeam acum o vreme un studiu al cercetatorilor din Oregon si Hawaii care anuntau ca femeile supraponderale nu doar ca nu au probleme in pat, ci fac si mai mult sex decat cele cu o greutate normala. Mai sa fie…

Parca nu-ti vine sa crezi asta intr-o lume in care femeile – o buna parte grase ori obeze – sunt bom­bardate cu imagini ale altor doamne silfide si sexy, iar cand merg in magazine sa-si cum­pere ceva, gasesc pe umerase doar masuri in care le este im­posibil sa se strecoare.

Si da­ca ar fi sa uitam complet de so­cie­tate tot raman afectiunile pe care le aduce cu ea obe­zi­tatea.

Un alt studiu, american si el, vorbeste despre 30% din­tre supraponderali care ar avea dificultati sexuale, spre deosebire de 70% fara astfel de griji. Sexologii si psihologii sunt insa clari: o greutate mare afecteaza intr-o anumita masura viata intima.

Depozitele de grasimi, erectia si clitorisul

Specialistii spun ca, frecvent, problemele din dormitor ale supraponderalilor tin de afec­tiuni legate de greutate, nu doar de psihicul lor la pa­mant.

„Colesterolul marit si rezis­ten­ta la insulina – un indicator al diabetului de tip II – afectea­za performanta sexuala si prin urmare si dorinta, in special in cazul barbatilor”, a declarat Andrew McCollough, doctor la Medical Center din New York pentru webmd.com.

Ambele afectiuni fac ca mi­cile artere din zona penisului sa se inchida, din cauza grasimilor care se depun, ex­plica medicul, si asa se ajun­ge la disfunctii erectile. „Si nu va mai dura mult pana cand un astfel de barbat isi va pier­de de tot cheful de sex”, adau­ga specialistul.

O proasta cir­culatie sangvina le dauneaza si femeilor. „Vasele de sange care duc la clitoris sunt afec­tate de blocaje asemanatoare cu cele din cazul penisului”, a explicat pentru acelasi webmd.com, Susan Kellogg, medic in Philadelphia.

Si lu­crurile se complica si mai tare deoarece, cu cat esti mai gras, cu atat urca nivelul unei sub­stante naturale numite SHBG.

Nivelul acesteia este i­n­flu­entat de cel al hormonului sexual testosteron. Si doctorii spun asa: cu cat este implicat mai mult testosteron in pro­du­cerea SHBG, cu atat ramane mai pu­tin pentru stimularea dorin­tei.

Slabiti pentru sex
Sunt destule de facut: si 5 kilo­grame date jos duc la modi­fi­cari simtitoare. Apoi ar fi schim­barile in dieta – mancaruri mai sarace in grasimi, legume si fructe ca sa tineti sub control zaharul din sange si coleste­ro­lul.

Tineti minte si ca orice ac­tivitate fizica ce creste circu­latia sangelui in zona genitala este recomandata in special in cazul femeilor – yoga, mersul rapid, mersul pe bici­cleta cel putin 20 de minute de 3 ori pe saptamana.

Foto: SHUTTERSTOCK, HEPTA

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”