Stiai ca exista alergia la sex?

Cercetatorii au descoperit ca exista si alergia la sex, iar numele stiintific al afectiunii este "hipersensibilitate la plasma seminala umana".
  • Publicat:
Stiai ca exista alergia la sex?
Stiai ca exista alergia la sex?

Riscurile contactului sexual nu se opresc doar la posibilitatea instalarii unei sarcini nedorite sau la infectarea cu o boala cu transmitere sexuala. Cercetatorii au descoperit ca exista si alergia la sex, iar numele stiintific al afectiunii este „hipersensibilitate la plasma seminala umana”.

Intre 20.000 si 40.000 de femei din Statele Unite si alte 5% din femeile din intreaga lume sufera de intoleranta la materialul care transporta sperma partenerului. Acestea se trezesc cu urticarii, mancarimi, diaree, la doar putin timp dupa o partida de sex.

Ce femei sunt predispuse la alergia sexuala?

Cauzele aparitiei unei astfel de alergii sunt inca studiate de cercetatori. Totusi, acestia au reusit sa stabileasca factorii favorizanti si tipurile de femei predispuse sa sufere de aceasta ciudata alergie.

Astfel, pot fi alergice la sex femeile care au pentru prima oara un raport sexual sau cele care au relatii sexuale cu acelasi barbat timp indelungat, dupa o lunga perioada de abstinenta sau dupa sarcina si nasterea unui copil.

Simptome

Simptomele sunt extrem de neplacute si pot afecta serios viata de cuplu, mai ales ca nu se manifesta doar local, la nivelul organelor reproducatoare. Astfel, pe langa mancarimi, roseata, umflaturi sau chiar dureri la nivelul vaginului, pot aparea urticaria la nivelul intregului corp, diareea, inflamarea rectului, inflamarea ochilor sau chiar dificultati de respiratie.

Tratament

Cel mai simplu mod de a te feri de alergia la proteinele din materialul seminal al partenerului este folosirea prezervativului. Totusi, pe termen lung, femeile pot recurge la anumite procedee de desensibilizare a zonei, ce presupun administrari locale de proteine provenite din plasma seminala a barbatului. Dozele devin din ce in ce mai mari, fie pana este inlaturata hipersensibilitatea, fie pana se instaleaza un nivel de toleranta.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Tot ce trebuie sa stii despre anorgasmie
Tot ce trebuie sa stii despre anorgasmie
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”