Tot ce trebuie să ştii despre punctul G

De la "descoperirea" sa, de catre germanul Ernest Grafenberg, si pana in prezent, punctul G, a fost centrul unor interminabile dezbateri intre sexologi.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Tot ce trebuie să ştii despre punctul G

De la „descoperirea” sa, de catre germanul Ernest Grafenberg, si pana in prezent, punctul G, a fost centrul unor interminabile dezbateri intre sexologi. Ambele tabere, si-au expus punctele de vedere, de nenumarate ori, dar rezultatul a fost de fiecare data incert… Pe parcursul acestei expuneri, vom considera ca acest punct exista, neluand in calcul argumentele taberei adverse, atat din simplitate cat si pentru ca, majoritatea covarsitoare a sexologilor contemporani, considera ca acest „Punct G” exista.

Unde se afla?

Punctul G este pozitionat intre osul pubian si partea anterioara a tecii vaginale, la o distanta de 3-5 cm de intrarea in vagin – distanta variaza in functie de persoana.

Ce caracteristici are?

Diametrul sau este de 1-2 cm, prezentand pe suprafata sa, doua denivelari, abia sesizabile. Dimensiunile punctului G, se maresc in timpul actului sexual sau al excitarii sale.

Mai clar… cum il gasesc?

Raspunsul la acesta intrebare, difera in functie de circumstante:
a) Daca esti fata: in pozitia, stand pe vine, iti introduci un deget (se poate si cu 2 dar daca lubrifierea lipseste… este mai bine cu unul singur) in vagin. La cativa cm de intrare – 3-5 cm – vei simti acest faimos punct G.

b) Daca esti baiat: Presupun ca vrei sa stimulezi cu mana, punctul G al partenerei. Hai sa il gasim: Partenera sta intinsa, iar tu esti undeva in partea dreapta a ei. Acoperi cu palma zona pubiana, apoi, printr-o miscare de rostogolire spre inainte a mainii, introduci degetul din mijloc (cel dintre inelar si aratator) in vagin. Dupa ce l-ai introdus cam jumatate, sau ceva mai mult de atat, ar trebui sa simti o zona calitativ diferita, de structura inelara a vaginului. in acest timp, poti sa apesi usor cu palma stanga, pe zona pubiana sau cativa cm deasupra ei; acest lucru facilitand gasirea sa, scotandu-l in evidenta mai repede si mai mult.

…si daca nu-l gasesc?

Daca nu-l gasesti, nu este nici o catastrofa! Disputarea existentei sau non- existentei punctului G este una prezenta, tocmai din acest motiv: la unele femei, el este greu sau chiar imposibil de localizat! Mai mult, excitabilitatea lui este variabila, unele femei simtind o placere vecina cu orgasmul, numai la atingerea zonei, altele nesimtind absolut nimic deosebit in acea zona. Nu trebuie sa uitam ca:

1. rolul sau in producerea orgasmului – fie el orgasm vaginal sau clitoridian – nu a fost demonstrat.
2. nu este clasificat de multe tratate sau lucrari de specialitate, ca parte anatomo-fiziologica distincta, in structura vaginului.
in concluzie:

Punctul G poate sa existe sau poate sa nu existe, in fuctie de persoana. Traducand, asta inseamna ca ea poate sa fie mai mult, mai putin sau deloc sensibila la atingerea sa. Rolul sau intr-un act sexual sau in producerea orgasmului, este incert, din moment ce nu este o zona bine delimitata sau universal prezenta.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Tipsuri de Craciun pentru cele singure
Tipsuri de Craciun pentru cele singure
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”