Soluţia pentru un vagin tonifiat, pentru sex de calitate

Rejuvenarea vaginală te poate ajuta să îţi schimbi aspectul zonei genitale, să scapi de incontinenţa urinară şi să te bucuri de o viaţă sexuală aşa cum îţi doreşti.
  • Publicat:
Soluţia pentru un vagin tonifiat, pentru sex de calitate

Rejuvenarea vaginală nu mai este de mult timp un subiect tabu. Aceasta procedură este curtată astăzi de tot mai multe femei care îşi doresc reconturarea acestei zone după naştere, după o scădere bruscă în greutate, pentru a reduce efectele îmbătrânirii în zona intimă sau pentru o viaţă sexuală satisfăcătoare. Terapia Ultra Femme 360 reprezintă o alternativă non-chirurgicală pentru procedurile de vaginoplastie şi labioplastie.

“Tratamentul de remodelare şi rejuvenare vaginală combină ultrasunetele şi radiofrecvenţa şi produce practic o remodelare, atât anatomică, cât şi funcţională, a întregii regiuni genitale. Tratamentul este extrem de bine tolerat de către pacientă, nu distruge ţesuturile înconjurătoare, cu toate că se aplică o temperatură destul de ridicată, nu necesită anestezie sau perioadă de recuperare. Întreaga ativitate fizică şi sexuală se poate relua imediat după procedură. Nu dă reacţii adverse, cum ar fi înroşire, arsură, disconfort, durere”, precizează Raluca Hera, medic primar obstretică ginecologie, pentru Ce se întâmplă, doctore?

“Echipamentul pentru această procedură este nou pe piaţa internaţională şi unic în  România. Personal, am mai lucrat cu echipamente similare, dar nu în ţara noastră. Pacienta se aşază ca la o consultaţie ginecologică. Se foloseşte la nivelul regiunii de tratat un gel asemănator celui utilizat la ecografii, după care se aplică sonda aparatului ce emite căldură’’, adaugă specialistul.

De această intervenţie pot beneficia femeile ce îşi doresc o schimbare. “Tratamentul poate fi încercat de femeile tinere care prezintă o hipotonie sau laxitate perinală sau vaginală după naştere, de cele care trec prin perioada de premenopauză, când apare hipotonia ţesuturilor, pielea este flască, vaginul uscat, larg, aşa că ne dorim o remodelare şi o rejuvenare a regiunii genitale”, mai spune ginecologul Raluca Hera.

Întinerirea zonei genitale, benefică pentru femei, dar şi pentru parteneri

Specialiştii cred că cele care aleg să urmeze această procedură o fac în primul rând pentru ele, apoi pentru partener. “Majoritatea pacientelor recurg la acest tratament pentru că îşi doresc să le crească încrederea în sine, pentru a funcţiona la parametrii cât mai buni, pentru a-şi îmbunătăţi cât mai mult calitatea vietii.

Din punct de vedere sexual există, de asemenea, beneficii. Sensibilitatea zonei este îmbunătăţită, la fel şi lubrefierea naturală, se îngroaşă mucoasa vaginului, textura pielii la exterior se modifică, se tonifiază. Atât ele, cât şi partenerul, resimt numeroase efecte pozitive”, susţine ginecologul Raluca Hera pentru CSID.

Indicaţiile pentru care această procedură poate fi efectuată nu ţintesc numai problemele de ordin sexual. “Poate fi folosită pentru incontinenţa urinară, aspectul neplăcut al labiilor, mari sau mici. De asemenea, şi pentru uscaciunea vaginală, un simptom destul de frecvent, mai ales după o anumită vârstă”, mai spune medicul ginecolog.

Avantajele tratamentului

  • Întinerirea vaginului şi tonifierea întregii zone vulvare, inclusiv:
  • Micşorarea labiilor mari
  • Lifting-ul şi tonifierea labiilor mici
  • Îngustarea deschiderii vaginale
  • Tonifierea canalului vaginal
  • Tonifierea perineului
  • Creşterea fluxului sanguin către clitoris
  • Tratarea incontinenţei urinare

Această intervenţie nu necesită o pregătire specială. Pacienta este bine să fie la zi cu analizele, cu testarea preventivă pentru cancer, testul Papanicolau să nu fie mai vechi de 12 luni, să nu fie la menstruaţie sau să nu fi născut de curând şi să nu alapteze. De asemenea, să nu aibă o infecţie activă, urinară sau vaginală.

Sexul şi rejuvenarea

În general, contacutul sexual este permis imediat, dar există şi excepţii. “În foarte puţine cazuri se recomandă un repaus de trei- patru zile, asta dacă am o observat o sensibilitate crescută la căldură, cu o înroşire locală. Acestea sunt însă cazuri rare. Majoritatea pacientelor îşi pot relua imediat activitatea sexuală”.

Vitamina C, o necesitate

Preţul unei şedinţe este de 750 de euro pentru o zonă, fie externă sau internă. “Sondele sunt de unică folosinţă, nu se pot folosi nici măcar pentru aceeaşi pacientă, de aceea şi costul este mai ridicat. Singura contraindicţie este purtarea steriletului. Dacă pacienta are un astfel de dispozitiv, procedura este contraindicată.  De asemenea, dacă are implanturi metalice mari, trebuie văzut din ce materiale sunt. Implanturile din titan, fie ele dentare sau osoase, nu reprezintă o contraindicaţie”, adaugă Raluca Hera.

Terapia durează în jur de 30 de minute. Se recomandă trei şedinţe pentru regiunea genitală, cam la 7-14 zile, iar efectele se resimt imediat. Avantajele pot fi însă contabilizate după 3 sau 6 luni de la efectuarea procedurii, pentru că atunci se finalizeză producţia nouă de colagen. După această etapă urmează o perioadă de întreţinere. Cele care au urmat această terapie trebuie să mai ajungă în cabinetul medicului o dată pe an, iar cele aflate la menopauză de două ori.

Dacă pacienta se îngraşă sau poartă o sarcină totul se poate schimba, pentru că ţesuturile sunt împinse şi se poate ajunge la starea dinaintea tratamentelor. De aceea, înainte ca femeia să bifeze una dintre aceste stări, este recomandată repetarea procedurii.

Un factor important de care pacienta trebuie să ţină cont se referă la consumul de vitamina C, (500mg) sub formă de supliment alimentar, atât în perioada terapiei, cât şi la şase luni după. Vitamina C ajută la producerea colagenului, principiul de bază în această procedură. De asemenea, cele care recurg la o astfel de intervenţie sau şi-o doresc trebuie să încludă în viaţa lor şi exerciţiile Kegel.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”