Soia, un pericol pentru sperma

Consumul zilnic de soia poate duce la scaderea cantitaii de sperma, considera cercetatorii americani.
  • Publicat:
Soia, un pericol pentru sperma
Soia, un pericol pentru sperma

Consumul zilnic de alimente pe baza de soia ar putea duce la scaderea semnificativa a cantitatii de sperma, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani. Exista o legatura intre consumul mare de fitoestrogeni, numiti izoflavone, si infertilitate, insa, pana recent, nu au fost observate efecte evidente asupra oamenilor.

Specialistii au studiat 99 de barbati, care au consumat 15 feluri de alimente pe baza de soia, in perioada 2000 – 2006. Acestia au oferit informatii despre frecventa consumului si despre cantitatile consumate de alimente din soia, precum sunca, burgeri, lapte, branza, iaurt, inghetata etc.

Barbatii care au consumat cele mai multe astfel de alimente prezentau cu 41 de milioane de spermatozoizi pe mililitru mai putin decat ceilalti. Sperma la calitate normala are intre 80 si 120 de milioane de spermatozoizi pe mililitru.

Amintiri deocheate din copilarie
Un copil din 10 a purtat o conversatie cu caracter explicit sexual pe Internet, potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie referitor la modalitatea tinerilor de a-si petrece timpul liber. Studiul a scos la iveala faptul ca tinerii britanici isi mint adesea parintii pentru a accesa site-uri neadecvate si pentru a discuta cu persoane straine.

Conform raportului, 11% dintre copiii cu varsta cuprinsa intre 11 si 18 ani au purtat discutii explicit sexuale pe Internet, 28% dintre acestia recunoscand ca au accesat site-uri pentru adulti. Multi dintre cei care isi pacalesc parintii pentru a putea naviga pe Internet pretind ca isi fac temele.

Dorinta sexuala este oarba. Doar in cazul barbatilor 

Nivelul de testosteron al barbatilor creste in medie cu 8% in apropierea femeilor indica un studiu olandez. Dupa 300 de secunde petrecute in aceeasi camera cu o femeie pe care au intalnit-o pentru prima oara si pe care nu o considera neaparat atragatoare, nivelul de testosteron al unui barbat creste, in medie, cu 8%.

Aceasta ar putea fi o reactie automata si inconstient dezvoltata de reprezentantii sexului masculin pentru a facilita o eventuala ocazie de reproducere, cred autorii studiului. Schimbarile nivelului de testosteron sunt vizibile si la nivel comportamental: isi indreapta umerii, au o gesticulatie mai accentuata si chiar le tremura narile. Practic, organismul masculin activeaza receptorii din organe si din sistemul nervos pentru a pregati corpul pentru procreere.

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Forum sex: Semnalele homosexualitatii
Forum sex: Semnalele homosexualitatii
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”