Si femeile ejaculeaza?

Ejacularea feminina este precum un mic dus ce tasneste din uretra, in momentul in care femeia atinge orgasmul. In timpul excitarii, etapa premergatoare orgasmului, corpul femeilor tinde sa se incordeze
  • Publicat:
Si femeile ejaculeaza?
Si femeile ejaculeaza?

Scepticii sustin ca ideea ejacularii femine vine din lupta pentru egalitatea dintre sexe. Femeile isi doresc cu ardoare sa poata face tot ceea ce fac barbatii si nu doar la serviciu, ci si in dormitor. Si totusi, ejacularea feminina nu este un mit!

Ce se intampla de fapt?
Ejacularea feminina este precum un mic dus ce tasneste din uretra, in momentul in care femeia atinge orgasmul.

In timpul excitarii, etapa premergatoare orgasmului, corpul femeilor tinde sa se incordeze, iar muschii peretelui vaginal nu fac exceptie. Pe masura ce femeia se apropie de punctul culminant, trupul ei se incordeaza din ce in ce mai tare pana la o „inclestare” completa.

Dupa orgasm, corpul si toti muschii se relaxeaza instantaneu, iar lichidul ce a stat pana atunci inchis in interiorul vaginului, sub presiune, va iesi brusc afara. Astfel are loc ejacularea.

Acest lichid este compus din substante cu rol in lubrifierea vaginala naturala si din mici cantitati de urina.

Femeile au „sperma” lor?
Ejacularea feminina reprezinta o eliberare de fluide din glandele Skene care inconjoara uretra si sunt omoloagele prostatei. Fluidul eliberat este, la randul lui, similar din punct de vedere chimic cu cel produs de prostata.

Ca si sperma, ejacularea feminina poate varia in culoare sau in consistenta. Dar de obicei ea este clara, laptoasa, fara miros si avand un continut ridicat de apa.

Gustul ei poate varia de la amar la dulce, in functie de dieta si consumul de apa, dar si de anumiti factori biologici sau de mediu.

Mai multa sau mai putina?
Unele femei vorbesc despre cateva picaturi atunci cand ejaculeaza, iar altele despre cantitati mult mai mari.

Din moment ce glandele Skene sunt de marimea unui bob de mazare, este greu de crezut ca femeile ce ejaculeaza mai mult de o lingura de fluid, elimina doar produsul acestora. Este foarte probabil, in cazul ejacularilor in cantitati mai mari, sa fie eliminata si urina.

Tu ai ejaculat vreodata?

Citeste si Totul despre masturbarea feminina
Sexus (3)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Despre pilula contraceptiva
Despre pilula contraceptiva
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”