Sexul în trei: tot ce trebuie să ştii

Deşi aproape toţi am avut fantezii pe tema sexului în trei sau în grup, când vine vorba să-l punem în practică începem să ne codim...
  • Publicat:
Sexul în trei: tot ce trebuie să ştii

Deşi aproape toţi am avut fantezii pe tema sexului în trei sau în grup, când vine vorba să-l punem în practică începem să ne codim…

Majoritatea persoanelor care au încercat au spus că va fi un material nemaipomenit pentru viitoarele fantezii, dar nu s-au grăbit să repete experienţa. În cazul cuplurilor mai cu vechime s-a petrecut un dezastru emotional, Chiar dacă pe moment le-a plăcut, consecinţele au fost năprasnice: gelozie, fisurarea încrederii în celălalt, idei paranoice cum că partenerul îl prefer în secret pe al treilea personaj.

Cu alte cuvinte, trei în pat e o chestie cu două tăişuri.

De ce dorim să o facem

Adesea, triourile par atrăgătoare pentru că suntem prea leneşi ca să muncim singuri la energizarea vieţii noastre sexuale. Ne e mai simplu să introducem un al treilea în decor, poate face el această treabă. Pe de altă parte, pe mulţi dintre noi ne excită zgomotele şi vederea celor care fac amor – de aceea ne uităm la filme pentru adulţi, de exemplu. Poate fi instructive să priveşti tehnicile sexuale ale altuia, ne putem simţi mai dezirabili dacă de trupul nostrum se bucură două personae, e o variaţie şi, mai ales, este tabu.

Triourile par uneori soluţia firească pentru cuplurile care s-au plictisit, însă nu vor să se despartă sau să facă ceva „pe furiş”. S-o faci în faţa partenerului parcă aduce mai puţin a trădare şi mulţi consideră cea de-a treia persoană un „adaos” plăcut, nu un pericol.

Ce anume poate să iasă prost

Viaţa reală şi fantezia sunt tare diferite. Oamenilor care se iubesc le este foarte neplăcut să-şi vadă partenerul cu altcineva. Adesea, din cauza emoţilor negative puternice resimţite într-un trio, plăcerea fizică se stinge. Suntem destul de „teritoriali” în ceea ce priveşte relaţiile şi partenerii nostri şi nu avem obişnuinţa de a-i împărţi cu altcineva.

Adesea apare gelozia – generate de trupul celei de-a treia persoane, de tehnica sa, de felul în care se comport partenerul cu ea. Trei într-un pat, număr impar, face de obicei ca atenţia cuiva să se îndrepte mai mult spre una dintre celelalte două persoane.

După ce s-a dus farmecul noutăţii (şi aburii alcoolului – câteva pahare ne pot aprinde fizic şi „stinge” mental ca prin minune), mulţi se simt nemulţumiţi şi au resentimente (mai ales dacă n-au avut ei initiative trioului), sunt stânjeniţi sau chiar dezgustaţi de ei înşişi. Dar cea mai neplăcută urmare este sentimental că ai fost trădat şi ţi-a fost înşelată încrederea.

Uneori dorinţa de sex în grup este un semn de imaturitate. Este legată de satisfacţia instantanee şi are o tentă mult mai puţin personală decât sexul în doi.

Dacă vă doriţi totuşi să încercaţi…

Înarmaţi-vă cu preservative

Vorbiţi despre ce o să se întâmple: ce e posibil ş ice nu. E permis sărutul? Ce se întâmplă dacă unul dintre voi vrea să se oprească?

Întrebaţi-vă dacă ştiţi să comunicaţi, să vă rezolvaţi problemele şi să negociaţi în cadrul cuplului. Pentru a face faţă unei asemenea experienţe aveţi nevoie de toate aceste aptitudini.

Întreabă-te: mă deranjează perspectiva sexului în trei? Dar faptul că partenerul/partenera face sex cu altcineva?

Examinează-ţi motivele. Nu vrei decât să te ţii cu dinţii de cineva, acceptând tot ce-i trece prin minte? E împotriva voinţei tale? Atunci n-o face.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”