Sexul dur, boală sau plăcere? Cine îl practică?

Sexul înseamnă plăcere, iar modalitatea de a ajunge la acea plăcere ţine de fiecare individ în parte. Totul este permis la acest capitol, în funcţie de ce-şi doreşte fiecare dintre cei doi, asta dacă dorinţa unuia dintre ei nu dezechilibrează trăirile celuilalt.
  • Publicat:
Sexul dur, boală sau plăcere? Cine îl practică?

Sexul înseamnă plăcere, iar modalitatea de a ajunge la acea plăcere ţine de fiecare individ în parte. Totul este permis la acest capitol, în funcţie de ce-şi doreşte fiecare dintre cei doi, asta dacă dorinţa unuia dintre ei nu dezechilibrează trăirile celuilalt.  

Sexul dur se referă la folosirea unor poziţii, mişcări, muşcături, sau jucării sexuale care pot provoca o durere mai mică sau mai mare şi pot duce la creşterea şi intensificarea plăcerii în cadrul actului sexual.  

Poate fi bun pentru un cuplu?

,,Sexul dur poate reprezenta o formă prin care partenerii experimentează ceva nou, încercând să fugă de rutină sau reprezintă pur şi simplu o fantezie, a unuia sau a ambilor parteneri, ce ajunge să fie pusă în practică. Dacă partenerii sunt de acord, dacă simt amândoi placere,  putem spune că sexul dur le-a condimentat viaţa .Dacă unul dintre parteneri  simte că este prea mult pentru el, se poate ajunge la certuri, înşelat sau despărţire’’, ne lămureşte psihoterapeutul Constantin Cornea.

Sexul dur poate reprezenta limita între ceea ce îşi doresc şi ceea ce pot pune, cu adevărat, în practică doi parteneri. Astfel, poate reprezenta o prapastie pentru un cuplu sau îl poate suda. ,,Totul ţine de ce îşi doresc. De cele mai multe ori, sexul dur poate reprezenta o experienţă negativă, pentru că nu se are în vedere şi bioritmul sexual sau factorul de excitaţie a celuilalt. Cel care se grăbeşte poate strica totul, pentru că nu are nici răbdarea necesară, dar nici dorinţa de a stimula pe celalalt, dincolo de ceea ce simte că are el nevoie. De aceea. în cazul în care nu vorbim despre doi parteneri la fel de deschisi, sexul dur poate reprezenta o provocare doar pentru unul dintre parteneri’’, adaugă psihoterapeutul.

O bună comunicare între cei doi, în legătură cu felul în care priveşte fiecare dintre ei satisfacţia sexuală, îi va ajuta să se bucure de o viaţă sexuală împlinită. ,,În cazul în care dorinţele lor în materie de sex sunt diferite, există modalităţi prin care cei doi pot ajunge la un numitor comun, fără ca acest lucru să însemne compromisuri. Varianta optimă pentru cei doi este negocierea şi niciodată compromisul’’, explică pentru CSID psihoterapeutul Oana Nicolau.

În general, persoanele care se declară satisfăcute de genul acesta de practici sunt deschise, libertine şi independente. ,,Acestea au suferit traume în trecut şi acum încearcă, inconştient sau conştient, să producă durere la rândul lor. În primul rând, pentru că astfel îşi găsesc plăcerea. În cazul anumitor traume, durerea resimţită se poate identifica cu cea resimţită sau provocată în timpul actului sexual.

De asemenea, adicţiile, cum ar fi alcoolul, anumite medicamente, drogurile sau filmele explicite pentru adulţi cu imagini sado-masochiste, pot naşte în individ astfel de dorinţe. Pentru a încerca sexul dur, partenerii trebuie să fie pe aceeaşi lungime de undă, altfel unul dintre ei se poate simţi rănit, fizic sau psihic’’, afirmă Constantin Cornea pentru CSID.

Trebuie subliniat că partenerii se delimitează într-o proporţie foarte mare în două categorii: cei care doresc să simtă durere, pentru că astfel pot consideră plăcerea mai intensă, şi cei care o provoacă. Destul de rar se poate vorbi despre un schimb de roluri.

De ce multe femei preferă sexul dur?

,,Femeile care preferă acest gen de sex sunt cele traumatizate ori extrem de adictive. Mai putem vorbi despre cele care consideră că îi oferă astfel partenerului o experienţă extraordinară, greu de repetat de alte femei. În acest mod se asigură că nu vor fi părasite de bărbat, pentru că acesta are deja totul’’, susţine psihoterapeutul Constantin Cornea pentru CSID.

,,Fie singuri, fie cu ajutorul unui psihoterapeut, ei trebuie să înţeleagă că sexul este o uninune între doi oameni, în totalul fiinţei lor.  Dorinţa de a se uni cu celălalt îi va face să găsească o cale potrivită pentru succesul relaţiei de cuplu’’, adaugă psihoterapeutul Oana Nicolau. 

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Femeia şi sexul cu mai mulţi parteneri
Femeia şi sexul cu mai mulţi parteneri
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân