Semnele unei relatii sanatoase

Ce inseamna o relatie fericita? Putem rcunoaste una cand o vedem? Raspunsul este da. Exista cateva lucruri care fac diferenta dintre o relatie reusita si una mai putin reusita. Urmareste aceste lucruri si in relatia ta si vei reusi sa-i evaluezi corect "s
  • Publicat:
Semnele unei relatii sanatoase
Semnele unei relatii sanatoase

Libertate de miscare
Intr-o relatie fericita, partenerii nu depind in totalitate unul de celalalt si isi ofera reciproc spatiu si libertate. Asta nu inseamna ca nu fac nimic impreuna, din contra, inseamna ca nici unul dintre ei nu simte nevoia sa stea tot timpul in spatele partenerului, urmarindu-i cu gelozie fiecare miscare.

Sustinere
Cei care sunt fericiti impreuna isi ofera unul altuia suport emotional si nu se injosesc in fata prietenilor sau familiei. Discuta problemele pe care le au intre patru ochi, in nici un caz de fata cu altcineva. Putine lucruri sunt mai neatragatoare decat o persoana care ii face reprosuri rautacioase partenerului de fata cu alte persoane.

Clipe de liniste impreuna
Cuplurile fericite nu simt nevoia sa-si vorbeasca tot timpul. Fiecare se poate bucura de prezenta celuilalt in tacere – citind, facand diverse lucruri prin casa si bucurandu-se doar la gandul ca partenerul se afla prin preajma.

Impartirea sarcinilor
Daca intreaga responsabilitate pentru intretinerea locuintei si ingrijirea copiilor revine unei singure persoane, este clar ca relatia se confrunta cu probleme. In cazul in care numai unul dintre parteneri are un loc de munca, este la fel de evident ca in cazul de mai sus ca persoana care sta acasa trebuie sa se ocupe de majoritatea treburilor casnice. In cele mai multe cazuri ambii parteneri au un loc de munca si totusi majoritatea responsabilitatilor ii revin unuia dintre ei. In relatiile “sanatoase” nu se intampla astfel. Responsabilitatile sunt impartite in mod egal.

Umorul
Sunt sanse mari ca doua persoane care rad impreuna sa se si inteleaga mai bine pentru o perioada mai lunga de timp. De asemenea, mai inseamna ca au conceptii si valori asemanatoare si privesc viata la fel. Nici un cuplu din lume nu se poate pune de acord intotdeauna – este pur si simplu imposibil – dar cuplurile care reusesc sa-si priveasca problemele si cu putin umor, au mai multe sanse de a risipi tensiunea.

Relatia cu ceilalti
Izolarea este intotdeauna un semn negativ. Exceptand cazurile in care tocmai v-ati schimbat locuinta si nu cunoasteti pe nimeni prin zona, este de preferat sa iesiti cat mai des cu prietenii sau rudele. Izolarea este un semn ca in cuplu exista probleme, iar principala problema este gelozia uneia dintre persoane care incearca sa isi izoleze partenerul de familie si prieteni.

Comunicarea
Daca iubitul tau te intreaba ce ai facut peste zi, dar nu iti asculta raspunsul, este cazul sa iti pui un semn de intrebare. De asemenea si daca partenerul vorbeste fara oprire, relatia voastra poate fi in pericol. Abilitatea de a fi un bun ascultator este esentiala intr-o relatie si asta mai ales pentru ca un bun ascultator poate observa sentimentele care se ascund in spatele cuvintelor unei persoane. Cel mai important este sa asculti si sa retii ceea ce ti se spune.

Dezvoltarea personalitatii
In cuplurile fericite, partenerii accepta ideea ca oamenii se schimba cu timpul si ca personalitatea si interesul pentru ceva anume nu sunt batute in cuie. Cei care accepta aceste lucruri ofera persoanei iubite spatiul necesar pentru dezvoltarea personalitatii.

Articol exclusiv online (Georgiana Dorobantu)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Forum sex Hot Q& A
Forum sex Hot Q& A
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: