Masturbarea la femei – o mângâiere sănătoasă sau dăunătoare?

Bărbaţii, femeile, adolescenţii sau adulţii se masturbează dintotdeauna, înţelegând sau nu funcţiile unei astfel de mângâieri profunde.
  • Publicat:
Masturbarea la femei – o mângâiere sănătoasă sau dăunătoare?

Bărbaţii, femeile, adolescenţii sau adulţii se masturbează dintotdeauna, înţelegând sau nu funcţiile unei astfel de mângâieri profunde.

Doctor David Reuben şi-a adresat câteva întrebări legate de masturbare, iar azi o să le analizăm mai în detaliu pe cele care desluşesc misterul masturbării feminine:

De ce se masturbează oamenii?

Motivul principal pentru care oamenii se masturbează – ne explică sexologul american Reuben – ţine strict de plăcere.

“Evident că nu atât de plăcută precum actul sexual în sine, dar destul de aproape. Exact asta se presupune că este masturbarea – un substitut al satisfacerii atunci când actul sexual este imposibil”.

Foarte obişnuită la pubertate, masturbarea este, în proporţii, mari înlocuită, în perioada maturităţii sociale şi sexuale, de copulaţie.

Ca frecvenţă, auto-stimularea se practică mai des în etape mai târzii ale vieţii, când ocaziile de sex se reduc.

Masturbarea la femei – caracteristici generale

Pentru femei, masturbarea este modalitatea de a pătrunde „echipamentul sexual”: „sunt stabilite căile nervoase şi ideea stimulării sexuale care precedă orgasmul”.

De obicei, se manifestă printr-o „mângâiere blândă a zonei pubiene chiar deasupra vulvei, ce provoacă erecţia clitorisului şi umflarea labiilor mici.

Pe măsură ce creşte excitaţia sexuală, femeia începe să apese mai tare în jos, spre clitoris, fără a-l atinge. Când se apropie orgasmul, clitorisul este uneori frământat uşor cu arătătorul sau cu degetul mijlociu.

Capul clitorisului este rareori atins pentru că prezintă un grad de sensibilitate foarte crescut”.

Este dăunătoare masturbarea în cazul femeilor?

Masturbarea, când nu este practicată în exces, nu ar trebui să aducă niciun prejudiciu corpului şi psihicului uman.

„Fetele care se masturbează sunt adesea ameninţate că vor avea probleme să se adapteze după căsătorie din cauză că interesul lor sexual este fixat pe clitoris şi nu pe vagin”, explică dr. Reuben.

„Însă, realitatea este că punctul central al satisfacerii sexuale a femeii înainte, în timpul şi după căsătorie este clitorisul – masurbarea acestuia nu poate decât să ajute la adaptare”.

Aşadar, masturbarea ar trebui să fie percepută ca o mângâiere ce te ajută să te stimulezi din punctul de vedere sexual, până la orgasm.

E ceva anormal să te masturbezi cu falusuri şi vibratoare?

Normalitatea sexuală este un concept greu de definit. De obicei, comportamentele atipice sunt confundate cu ceea ce poate fi imoral, indecent…

Dr. Reuben ne prezintă o perspectivă ceva mai libertină:

„Cine are dreptul să spună că e mai bine să stai sub un jet de apă rece şi să-ţi îngheţe corpul tensionat şi supraîncălzit decât să te masturbezi pur şi simplu şi să uşurezi tensiunea sexuală normală?

Iar unele dintre acele aparate inovatoare şi ingenioase pot face uşurarea mai simplă şi mai satisfăcătoare. Desigur, unele nu ar trebui luate prea în serios”.

Citeşte şi: Masturbarea poate fi nocivă?

Masturbarea poate oferi orgasmul perfect?

Când plăcerea e de partea mea

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”