Libidoul în vremuri XXL

Oricum aş scrie acest articol, tot se va găsi cineva care să mă contrazică şi să vină cu o altă viziune. O să vă spun, din start, ideile pe scurt ca să ştiţi cu cine aveţi de-a face. Da, cred cu tărie că numărul kilogramelor ne influenţează viaţa sexuală, că intimitatea e importantă şi că marea parte a căsniciilor din cauza asta se rup.
  • Publicat:
Libidoul în vremuri XXL

Oricum aş scrie acest articol, tot se va găsi cineva care să mă contrazică şi să vină cu o altă viziune. O să vă spun, din start, ideile pe scurt ca să ştiţi cu cine aveţi de-a face. Da, cred cu tărie că numărul kilogramelor ne influenţează viaţa sexuală, că intimitatea e importantă şi că marea parte a căsniciilor din cauza asta se rup.

Stând într-o seară şi meditând lângă o amandină am realizat că 3 dintre cele 4 prietene bune pe care le deţin s-au cam dolofănit (una chiar rău) în ultimii ani şi toate sunt în relaţii stabile.

Automat, au fost cele pe care le-am chestionat drept documentare pentru acest articol, care, aşa cum vă spuneam, promite să fie controversat, dar nici că-mi pasă. M., una dintre cele sus pomenite, l-a cunoscut pe S. în 2007. Relaţia, văzută prin ochii ei, a fost numai lapte şi miere, iar toată mierea pare că s-a depus acum pe şoldurile sale. Cum le-a schimbat intimitatea? În rău, mi-a recunoscut cu un sfert de gură, nici măcar cu jumătate.

Nici nu mai ştie unde sau dacă mai există prin vreun sertar lenjeriile intime cu care îl aţâta. Acum, lumina stinsă e sfântă, sexul e tot mai rar, iar poziţia una şi bună – misionarul, căci nu este expusă în toată rotunjimea. A oftat de două ori când am vorbit despre asta şi a schimbat subiectul rapid. A. a fost mereu sex-simbolul grupului. Ieşeai cu ea şi clar şansele tale de a agăţa un domn bine scădeau considerabil. Nişte liane invizibile şi enervante trăgeau toţi bărbaţii spre ea.

Câştigătorul îi e alături de aproape 3 ani, dar de cel puţin unul şi jumătate ceva îl roade. Se numeşte greutatea ei şi a trecut de un număr pe care aş prefera să nu îl menţionez, dar nu mă pot abţine să nu precizez că începe cu 7.

Când el îi trimitea câte 13 buchete de flori prin curier, ca să o facă să uite superstiţia că dacă s-au cunoscut pe 13 nimic bun nu poate ieşi, ea avea o greutate care debuta cu cifra 5. Spune cu tristeţe în superbii ochi verzi că regretă garderoba „trăsnet” din vremurile kilogramelor trecute, dar că nu e foarte afectată, adică ei prea puţin i-ar păsa de îngrăşare.

Dar lui? Ei, aici e aici. Lui îi pasă şi nu se sfieşte să îi spună asta de câte ori o haină mai mulată sau un profil mai neavantajos îi dă ocazia. Viaţa lor sexuală pentru care am invidiat-o cu toatele s-a restrâns la „o dată pe lună în cel mai fericit caz”. Spune că nu îl mai atrage şi pune presiuni pe ea să slăbească. Fireşte, ea stă în faţa mea şi mănâncă un tort diplomat pe care îl găseşte „acceptabil”. Adică exact opusul a ceea ce crede partenerul ei despre relaţia lor.

Există însă şi excepţii

Citeam recent un sondaj potrivit căruia majoritatea femeilor supraponderale spun că nu ar avea nici un fel de problemă în intimitate din cauza kilogramelor, ba chiar s-ar lăuda cu un număr mai mare de partide sexuale ca cele normoponderale. Acum, eu nu spun că nu există şi cazuri cu totul diferite faţă de cele ale fetelor despre care aţi aflat mai sus, însă înclin spre situaţia acestora din urmă ca situaţie majoritară.

Sunt ferm convinsă că există nenumăraţi bărbaţi care preferă plinuţele – bravo lor – şi că foarte multe dintre ele se simt grozav în pielea lor – minunat –, dar rămân şi la părerea că îngrăşatul (semnificativ) într-o relaţie duce la afectarea vieţii sexuale.

Şi, ca să nu mă acuzaţi că nu m-am gândit şi la varianta „Cine mă iubeşte, mă iubeşte oricum”, puneţi-vă o clipită în locul unui bărbat care îşi descoperă iubita/amanta/soţia cu 10-15 kilograme mai grea după o perioadă de la debutul relaţiei – vizualizaţi-vă partenerul cu acele kilograme în plus, cum e? L-aţi mai găsi la fel de atrăgător?

Fiţi sincere! Femeilor li se reproşează că se îngraşă într-o relaţie stabilă (cam 60% dintre măritate spun sondajele) – ultimele cercetări afirmă că asta se întâmplă din cauză că începem să mâncăm porţii egale cu consortul, deşi noi avem nevoie de mult mai puţine calorii. Iar din acel moment începe şi o prăbuşire a libidoului atât pentru ele, cât şi pentru bărbaţii de lângă. Evitarea intimităţii, consolarea în mâncare, ruşinea, lipsa iniţiativei sexuale şi multe altele conduc încet, dar sigur spre despărţire.

Să nu uităm de „atrăgătorul” din noi

După ce a mai luat o gură din tortul diplomat, A. mi-a spus că, într-un moment de maximă sinceritate pe tema kilogramelor, a vieţii lor sexuale şi a atractivităţii, partenerul ei a sfătuit-o să nu uite că el o va privi întotdeauna şi ca pe o femeie, nu doar ca pe soţia lui. Cu alte cuvinte, va vrea mereu să fie atras de ea.

Poate asta uităm atât de des – să rămânem atrăgători pentru cei pe care, dacă îi vedem atât de des lângă noi, credem că vor rămâne cel puţin o veşnicie. Nu vor rămâne – chiar acum câteva numere vă povesteam de un amic bun care şi-a luat inima în dinţi şi a părăsit o femeie care se abandonase întru totul kilogramelor.

Să credem că cineva va fi mereu lângă noi indiferent cât de mult ne vom ignora şi ne vom desfigura, căci până la urmă asta se întâmplă, este extrem de egoist. Ironic, pentru că nici nouă nu ne facem nici un fel de bine. A. nu şi-a terminat tortul, oricât de acceptabil i se părea. Mi-a spus, înainte să ne despărţim, că îi dă dreptate soţului ei pentru fiecare cuvinţel. Dar că asta nu înseamnă că nu se supără pe el atunci când atinge delicatul subiect. Aseară am aflat că şi-ar fi făcut abonament la sală.

Greutatea şi fericirea

Secretul unei căsnicii fericite constă într-un fapt deloc complicat – soţia trebuie să fie mai slabă decât soţul ei, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Tennessee. Acest studiu, realizat pe o perioadă de 4 ani, sugerează că ambii parteneri sunt mai mulţumiţi atunci când femeia din cuplu are indicele de masă corporală (IMC) mai mic decât cel al bărbatului.

IMC-ul se calculează ca fiind raportul dintre greutate şi pătratul înălţimii unei persoane. Iniţial, bărbaţii rămân într-o relaţie deoarece o consideră atrăgătoare pe partenera lor zveltă. În acelaşi timp, femeile se simt încrezătoare şi iubite, deoarece ştiu deja că bărbaţii lor încă se simt atraşi de ele.

IMC-ul este utilizat pentru a determina dacă o persoană este supraponderală sau obeză. Acest indice a fost inventat de statisticianul belgian Adolphe Quetelet (1796-1874), fiind de altfel cunoscut şi sub denumirea „Indexul Quetelet”. Persoanele care au un IMC mai mic de 18 sunt considerate slabe, cele cu un IMC cuprins între 18 şi 25 sunt considerate ca având o greutate normală, cele cu un IMC cuprins în intervalul 25,1-30 sunt supraponderale, iar obezitatea începe atunci când IMC-ul depăşeşte valoarea 30.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”