In lipsa contactului sexual, femeile redevin „virgine”?

De aproape 9 ani nu am mai avut nici un contact sexual din cauza unor probleme familiare. In curand sotul meu se va întoarce acasa. Ce se va intampla atunci din punct de vedere anatomic? Pot spune ca in acest timp am redevenit "virgina"?
  • Publicat:
In lipsa contactului sexual, femeile redevin
In lipsa contactului sexual, femeile redevin „virgine”?

Pilula de dupa, dureri la penetrare si temeri ca lipsa contactului sexual duce la reinstalarea „virginitatii”. Iata problemele cititoarelor noastre, la care Oana incearca sa gaseasca raspunsuri.

Dileme intime

„Am 30 de ani, sunt casatorita de 10 ani si am un copil de 9 ani nascut prin cezariana. De aproape 9 ani nu am mai avut nici un contact sexual din cauza unor probleme familiare. In curand sotul meu se va întoarce acasa. Ce se va intampla atunci din punct de vedere anatomic? Pot spune ca in acest timp am redevenit „virgina”? Voi avea sangerari? In urma unui consult se poate demonstra ca nu am avut alte relatii sexuale?

Nu prea se modifica aparatul genital extern din cauza lipsei contactului sexual, si din pacate, nici nu puteti redeveni virgina, din cauza ca himenul – membrana vaginala, nu se reface. Nu veti avea nici sangerari, acestea aparand la virgine in momentul ruperii membranei de care va spuneam. Si ca sa inchei seria de „nu”, imi pare rau, dar un medic nu poate atesta stiintific fidelitatea dumnevoastra. De 9 ani…

Sexul doare?

„Am si eu o problema. De cand mi-am inceput viata sexuala, am dureri destul de intense in momentul actului sexual si nu simt nici o placere. Tin sa mentionez ca la 18 ani mi-am inceput viata sexuala si in prezent am aceleasi dureri fiind al 2 lea partener. Ce credeti ca poate fi?”

Cu siguranta trebuie sa mergi la medicul ginecolog intrucat durerea in timpului actului sexual reprezinta un simptom ce tradeaza unele afectiuni inflamatorii din sfera genitourinara, malformatii sau pozitionari anormale ale uterului. Daca ai rezolva problema durerii, poate ca atunci vei fi mai relaxata si vei simti si placere.

Pilula de dupa

„Am o intrebare legata de pastila de a doua a zi: am citit ca, chiar daca este administrata o singura data in viata, ar putea cauza malformatii ale copilului la o sarcina dorita in viitor.”

Nu poate fi adevarat, intrucat substanta continuta in aceasta pilula de a doua zi, se va elimina din sange complet in 24-48 de ore de la administrare si nu influenteaza organsimul ireversibil.

Citeste si: Sange, sudoare si orgasm

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân