Ejacularea precoce – cum o abordăm în cuplu

Cum aş putea să abordez cu partenerul meu un subiect care nu i-ar fi deloc pe plac – termină mult prea repede şi de câte ori încerc să îl îndrum din mişcări să încetinească nu mă ia în seamă. Nu ştiu ce să fac.
Ejacularea precoce - cum o abordăm în cuplu

Cum aş putea să abordez cu partenerul meu un subiect care nu i-ar fi deloc pe plac – termină mult prea repede şi de câte ori încerc să îl îndrum din mişcări să încetinească nu mă ia în seamă. Nu ştiu ce să fac.

Emilia Potenteu: Unul din cinci bărbaţi se confruntă cu ejacularea precoce la un moment dat, în viaţa lor. Dacă ejacularea prematură se repetă atât de des încât să creeze frustrare sexuală la unul sau ambii parteneri, deja începem să vorbim de o problemă medicală.

O mulţime de factori pot fi vinovaţi pentru această problemă: stresul cotidian, depresiile, tot felul de probleme legate de sănătatea fizică şi mentală, o inflamare a prostatei, fiecare dintre aceste cauze ar putea contribui la ejacularea prematură.

De asemenea, durata acestei probleme este diferită de la o persoană la alta – uneori dispare de la sine în câteva luni sau chiar săptămâni, alteori se impune necesitatea unui tratament medical.

Însă dacă există comunicare între parteneri şi se evită intrarea în cercul vicios al frustrărilor şi sentimentelor de vinovăţie, şansele ca problema să se rezolve într-un timp decent sunt maxime.

Un sexolog poate contribui de asemenea la acest proces, învăţându-vă tehnici de coitus intrerruptus, exerciţii de presare, exerciţii de concentrare şi poate recomanda diverse soluţii şi spray-uri care să vă ajute.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Emilia Potenteu - psiholog - Redactor
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”