Drumul spre orgasmul multiplu – răbdare şi stimulare

Sexul este plăcut şi sănătos pentru organismul uman când cei doi parteneri rămân focusaţi pe actul sexual în sine, pe evoluţia lui, pe contactul dintre corpurile lor.
  • Publicat:
Drumul spre orgasmul multiplu – răbdare şi stimulare

Sexul este plăcut şi sănătos pentru organismul uman când cei doi parteneri rămân focusaţi pe actul sexual în sine, pe evoluţia lui, pe contactul dintre corpurile lor.

Dincolo de oricare miză, orgasmul rămâne principalul scop al actului sexual – voluntar sau involuntar.

Pentru că orgasmul este cel mai excitant şi cel mai plăcut final al unei experienţe sexuale. De asemenea, poate fi, aşa cum probabil ştiţi deja, vaginal sau clitoridian, unic sau multiplu (succesiv), dar foarte rar.

Poate tocmai pentru raritatea lui, poate tocmai pentru dificultatea cu care îl obţinem rămâne, de sute de ani, pe un piedestal în timp ce toţi cei din jur îl glorifică şi îi caută explicaţiile sau beneficiile.

Însă, orgasmul multiplu nu este doar o “fata-morgana” pentru majoritatea femeilor, ci chiar o realitate pe care fiecare dintre noi ne-o putem însuşi. Drumul spre orgasmul multiplu este, categoric, mai dificil decât orice altă experienţă fizică, dar nu este imposibil.

Orgasmul multiplu – între preludiu şi fluxul sanguin

Orgasmul multiplu este datorat, la nivel fizic, persistenţei intensităţii fluxului sanguin în zona pelviană, pentru o perioadă mai mare de timp, după primul orgasm.

Însă, zona clitoridiană are nevoie de puţin timp până la un nou climax, tocmai de aceea preludiul trebuie reluat imediat după primul orgasm.

Potrivit Institutului Kinsey, 14% dintre femei au orgasm multiplu în mod regulat.

Prima regulă constă în standardul pe care ţi-l impui: pretenţiile trebuie să fie cât mai sus şi cât mai intense şi nu trebuie să te sperii de ele.

Între timp trebuie să îţi aminteşti că anumite zone erogene, atunci când sunt stimulate, au un potenţial uriaş, dar şi mai mare decât altele.

„Toate femeile sunt capabile din punct de vedere fiziologic să aibă orgasm multiplu”, spune doctorul Barbara Bartlik.

Mai mult, doctorul Ian Kerner, specialist în sexologie ne oferă câteva sfaturi despre fenomenul orgasmului multiplu:

În primul rând, atât tu cât şi partenerul trebuie să aveţi răbdare (ceea ce implică timp, orgasmul multiplu are nevoie de tot timpul din lume), să fiţi altruişti, să depăşiţi barierele psihologice, să vă simţiţi odihniţi, să înlăturaţi stresul.

Energia şi atmosfera propice reprezintă cheia spre “orgasm după orgasm”: poate poţi avea un orgasm normal dacă eşti totuşi puţin preocupat, dar un orgasm multiplu nu poţi avea decât dacă ai o stare emoţională şi psihică „prosperă”.

Decorul trebuie să fie incitant (o lumină difuză ajută întotdeauna) şi nu uitaţi de clitoris.

În drumul spre orgasmul multiplu trebuie să vă opriţi, în primul rând şi apoi constant, la stimularea clitoridiană. Zona labială este o zonă specială, care transmite impulsuri excitante.

Mâinile unui bărbat, dacă sunt folosite cu inspiraţie, pot face minuni în timpul unui preludiu!

Punctul G

Cu sau fără jucării sexuale, punctul G poate fi stimulat intens şi în acelaşi timp cu zona clitoridiană. El este jumătate din „maşina” care te duce la destinaţie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: