Cum faci sex cand te doare spatele?

O parte din cauzele durerilor de spate sunt: munca grea, postura incorecta si ridicarea unor greutati prea mari.
  • Publicat:
Cum faci sex cand te doare spatele?
Cum faci sex cand te doare spatele?

Durerile de spate sunt foarte frecvente. Indiferent ca e vorba de afectiuni ale vertebrelor lombare, presiune asupra nervilor, precum si o serie de alte probleme, acestea pot face viata multor oameni destul de dificila.

Motivele pentru care problemele apar sunt: o greutate prea mare a corpului, munca fizica grea, postura incorecta si asa mai departe.

Barbatii si durerile de spate

Multi barbati se gasesc astfel intr-o situatie neplacuta pentru ca trebuie sa descopere noi abordari ale aspectelor vietii lor, printre care si sexualitatea. Ei trebuie sa-si incetineasca sau chiar sa-si reduca miscarile, pentru ca se afla in imposibilitatea de a avea relatii sexuale in anumite pozitii.

Iar acest lucru poate avea un efect devastator asupra increderii in sine. Ei considera astfel ca nu mai sunt capabili sa satisfaca o femeie.

Aceasta este insa o perioada tocmai buna pentru redescoperirea sexualitatii prin apropiere, tandrete si atentie reciproca. Poate ca sexul nu va mai fi posibil in toate pozitiile, dar asta nu e decat o foarte buna sansa sa intelegi ca relatiile intime sunt mai mult decat exercitii fizice.

Asadar, incearca pozitiile in care nu iti folosesti bratele, umerii si, in consecinta, spatele. O pozitie plina de tandrete si intimitate este atunci cand partenerii stau pe o parte, fata in fata. Picioarele voastre se impletesc si participati amandoi la miscare.

Aceasta pozitie este destul de dificil de realizat, dar ofera multa placere. Pentru ca trupurile voastre sunt interconectate clitorisul primind astfel suficienta stimulare. In aceasta situatie femeia este cea care trebuie sa se asigure ca suporta cea mai mare parte de greutate.

Problemele femeilor cu soldurile si articulatiile

Pozitia descrisa mai sus este deseori folosita si de femeile insarcinate, cu exceptia faptului ca barbatul se aseaza in spatele partenerei. Penetrarea in aceasta pozitie este destul de intensa si stimuleaza partea din fata a pereteluivaginal, adica locul in care este pozitionat punctul G.

Daca femeia are dificultati in a-si departa picioarele, cea mai confortabila pozitie este intinsa pe spate (pozitia clasica a misionarului), iar barbatul deasupra, incercand sa isi sustina greutatea in brate si picioare. Aceasta este o pozitie ideala pentru atingerea orgasmului vaginal si clitoridian in acelasi timp.

Femeile cu probleme grave ale articulatiilor si soldurilor pot avea relatii intime intr-o pozitie foarte confortabila incolacindu-si picioarele in jurul taliei partenerului, in timp ce barbatul sta intr-un unghi drept fata de pozitia partenerei. Aceasta este o modalitate usoara de a penetra vaginul si de a obtine placere fara ca trupului femeii sa simta presiune.

Daca vreti si mai mult actiune, cea mai recomandata pozitie este stand in picioare. Femeia trebuie sa aiba insa un punct de sprijin, cum ar fi un dulap, o masa sau ceva similar. Barbatul isi penetreaza astfel partenera pe la spate si incerca sa o miste cat mai putin posibil. El o poate chiar imbratisa pentru a creste presiunea.

Alternative

Din pacate, nu exista solutii miraculoase daca trupul tau cedeaza. Cele mai bune variante sunt sexul oral si vibratorul. Chiar daca sunteti ceva mai in varsta, nu ar trebui sa va fie rusine sa intrati intr-un magazin erotic sa cumparati jucarii.

Placerea sexuala este o parte importanta din viata ta, asa ca trebuie sa folosesti toate optiunile disponibile. Iar vibratoarele sunt jucarii perfecte atunci cand relatiile sexuale nu mai sunt posibile. Folositi lubrifianti si alte materiale erotice si cu siguranta veti experimenta multa, multa placere.

Tu ce parere ai? Intra pe Forum si comenteaza!

Citeste si Ce te faci cand Natura te-a inzestrat cu un penis mic?
Efectele tocurilor inalte

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Dismorfofobia peniana iti spune ceva?
Dismorfofobia peniana iti spune ceva?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”