Controverse despre punctul G

In 1950, doctorul Ernst Grafenberg a descoperit puntul G.
  • Publicat:
Controverse despre punctul G
Controverse despre punctul G

In 1950, doctorul Ernst Grafenberg facea o descoperire care avea sa fie intoarsa pe toate partile, soptit sau raspicat, zeci si zeci de ani. Anunta ca femeile au o zona erogena-minune, de o sensibilitate aaabsolutaaa. Si sa te tii, scandal!

1. Chiar exista?
Studiile vorbesc despre o zona situata in peretele anterior al vaginului, intre 3 si 8 cm in interior, de-a lungul uretrei, la nivelul unde ea ajunge in vezica. Este ca un mic bulb (de obicei mai mic de 1 cm), care se umfla cand este stimulat cu degetul sau penisul. Marimea zonei variaza (la unele femei tot peretele este sensibil).

2. Cati dintre parteneri il gasesc?
In 1990, de pilda, au fost luate la intrebari 1.500 de femei din SUA si Canada, iar 66% au spus ca simt placeri intense cand le este stimulata o anumita zona din vagin. Desigur, numarul celor care se plang ca nu-l descopera este mare, iar specialistii nu au explicatii.

3. Cei care nu Il descopera nu au orgasm?
Ba sigur ca da. Aflarea punctului G nu conditioneaza placerea in momentele intime. In cazul unora, stimularea zonei nu inseamna extaz, pur si simplu nu simt nimic. Orgasmul feminin vine si din multe alte lucruri, nu doar din atingerea punctului G.

4. Ce pozitii favorizeaza stimularea lui?
Punctul G este mult mai „solicitat“ cand barbatul penetreaza pe la spate sau cand femeia sta deasupra. Daca incercati sa-l localizati cu ajutorul degetelor, dupa ce l-ati atins, veti simti o senzatie de urinare care dispare in cateva secunde si lasa locul placerii (acum se poate produce si „ejacularea” feminina).

5. Si barbatii au un punct G?
Unii specialisti ne asigura ca da. O mica zona de excitatie situata in perineu, intre scrot si anus. O „presiune“ usoara facuta aici duce la o placere mult mai mare si poate chiar accentua erectia. Daca nu depistati zona, atunci puteti stimula prostata, are acelasi efect in cazul multora.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Tot ce trebuie sa uiti despre sex!
Tot ce trebuie sa uiti despre sex!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”