Ce faci dacă sexul e prost?

Din păcate, iubirea nu este o poliţă de asigurare pentru „supersex”. Din ce în ce mai multe cupluri se confruntă cu probleme legate de viaţa intimă, iar acest lucru duce deseori la terminarea unei relaţii, sau chiar a unei căsnicii.
  • Publicat:
Ce faci dacă sexul e prost?

Din păcate, iubirea nu este o poliţă de asigurare pentru „supersex”. Din ce în ce mai multe cupluri se confruntă cu probleme legate de viaţa intimă, iar acest lucru duce deseori la terminarea unei relaţii, sau chiar a unei căsnicii.

Bineînţeles, anumite probleme sunt remediabile. Tehnica şi gesturile se învaţă: ţine de fiecare să decidă dacă vrea să-şi formeze, într-un anumit fel, partenerul sau cum şi în ce moment.

Ignoranţa în materie de sex în general şi înţelegerea greşită a propriei sexualităţi pot fi depăşite oferindu-i partenerului câteva manuale de sexologie de referinţă. Remodelarea unei atitudini este dificilă, dar nu imposibilă. Cu toate acestea, dacă alchimia dorinţei nu există de la bun început, rareori se întâmplă să apară pe parcurs.

Căsătorie fără sex: mai are vreun sens?

Totul depinde de calitatea relaţiei, de importanţa pe care o are sexul pentru tine şi de ceea ce intenţionează – sau nu intenţionează – să facă persoana de lângă tine pentru a remedia situaţia. Trebuie, de asemenea, să te gândeşti de când nu aţi mai avut relaţii sexuale regulate şi dacă există un motiv serios pentru asta.

Dacă sunteţi amândoi tineri şi sănătoşi, dar de când v-aţi căsătorit lucrurile nu au fost prea… intime, ai toate motivele să fii furioasă. Dar dacă tocmai ai născut şi nu ai mai făcut dragoste de două luni, atunci panica e într-adevăr inutilă: va fi doar o pauză pasageră, nicidecum definitivă!

Din păcate, uneori chiar căsătoria în sine este cauza unei vieţi sexuale lamentabile, pentru că nu ne căsătorim neapărat cu o persoană cu care ne potrivim şi sexual. Pentru o aventură de câteva săptămâni ne lipim cu bucurie buzele şi şoldurile de câte cineva drăgălaş în prostia lui, însă pentru o relaţie de durată ne alegem perechea în baza altor criterii.

Vom ţine cont de bunătatea, stabilitatea, inteligenţa emoţională a respectivei persoane. Toate sunt foarte rezonabile, dar şi atracţia sexuală este, la rândul ei, fundamentală: dacă nu există, nu e nimic de făcut. Într-o atare situaţie, e preferabil să priveşti adevărul în faţă şi să decizi dacă poţi merge mai departe astfel.

Dacă în persoana de alături găseşti un prieten de nădejde, dacă este un tată de excepţie, poate că vei ajunge la concluzia că toate astea compensează absenţa sau cvasiabsenţa sexului.

La început sexul era formidabil, însă acum e doar o amintire?

Primul lucru pe care ar trebui să-l verifici, înainte de a-ţi face bagajele, este calitatea relaţiei în afara dormitorului. Sexul este de multe ori un instrument de negociere şi s-ar putea să fi fost privată de el pentru că există ceva ce ţi se reproşează.

Relaţia merge bine? Urmează întrebarea: aţi vorbit despre asta şi admiţi că poate există o problemă? Atunci este momentul să începeţi să căutaţi o rezolvare, sau chiar să cereţi ajutorul unui specialist.

Trebuie să ştii că dacă vă luaţi de mână şi mergeţi să consultaţi un terapeut sau un sexolog nu înseamnă că aveţi o căsnicie care se duce de râpă, ci dimpotrivă, înseamnă că vă iubiţi şi că vreţi ca relaţia voastră să fie cât mai bună cu putinţă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
6 metode pentru a fi mai seducătoare!
6 metode pentru a fi mai seducătoare!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”