Cat de des face lumea sex?

Haideti sa fim din cale afara de sinceri si sa recunoastem ca ne-a macinat intrebarea din titlu macar o data.
  • Publicat:
Cat de des face lumea sex?
Cat de des face lumea sex?

Haideti sa fim din cale afara de sinceri si sa recunoastem ca ne-a macinat intrebarea din titlu macar o data. Suntem totusi extrem de preocupati de capra vecinului si am vrea sa stim si cat de des moare ea… de placere.

Cand si cand oamenii au nevoie de un numar, sa-i spunem, recomandat, de partide, care sa ii asigure ca sunt in tipare. Sau ca, de ce nu, le sparg.

Pe cat de arzator este subiectul, pe atat de evazivi sunt sexologii sau ginecologii atunci cand sunt rugati sa raspunda clar la intrebarea – cat de des fac pamantenii sex, in medie, si cat de des ne-ar recomanda ei sa intretinem relatii intime. Depinde de la om la om, va veni raspunsul. De nevoi, de ritm de viata, de libido etc. etc. etc.

Dar Biblia, ce spune Biblia?

Au dreptate, insa, internetul, de pilda, este plin de postari in care utilizatorii – indeosebi cei casatoriti, am constatat – cer cu disperare astfel de repere. Cu ce regularitate sa avem raporturi sexuale ca sa fim (sa ne simtim) in randul lumii?
Am avut inclusiv surpriza sa descopar un site care isi invita vizitatorii sa puna intrebari care isi vor gasi raspunsul in Biblie, site pe care a aparut si aceasta macinare a omenirii.

Replica din partea celor care gestioneaza pagina on-line spunea ca totusi Cartea Sfanta nu mentioneaza cat de des sa faca sex un cuplu casatorit, dar spune intr-o epistola a lui Pavel catre Corinteni, sa nu devina abstinenti decat daca este… o decizie de comun acord.

Cifra-cheie: 200

Un lucru vor spune insa toti medicii: sexul ne face bine spre foarte bine. Asa ca daca nu ne pot da media aceea a actelor sexuale care sa ne spuna cam pe unde ne situam si cat am mai avea de recuperat, ne pot sfatui sa il practicam cat putem de des.

Cel care s-a incumetat totusi sa dea si o cifra este faimosul doctor Oz, lansat si promovat de mult mai celebra Oprah, care este de parere ca peste 200 de partide pe an este numarul pe care ar trebui sa il retinem si sa incercam sa il atingem.

Omul are si o teorie potrivit careia cine are mai mult de 200 de  orgasme anual isi poate reduce varsta psihologica si cu 6 ani.

Isi bazeaza numerele pe un studiu facut de Duke University care a urmarit mai multi subiecti si i-a chestionat in permanenta in legatura cu regularitatea actelor intime.

Pe langa faptul ca sexul ne face corpul sa functioneze asa cum ar trebui, ne ajuta sa atingem si acea experienta zen dupa care tanjim cu totii.

Indiferent ce cifra va luati ca reper, indiferent cat de dezamagiti sunteti ca nimeni nu va da ceva mai temeinic pe care sa va bazati si dupa care sa va ghidati in “cursul normal” al vietii sexuale, amintiti-va ca acele momente sunt cu adevarat benefice pentru sanatate si ca nu trebuie sa va incadrati in sabloanele altora ca sa va simtiti bine cu voi insiva.
Poate simplul fapt ca ajungeti sa va intrebati cat de des se intampla la altii sau in general semnaleaza o posibila problema acolo in cuplu. Ia cantariti!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân