6 tipuri de sex. Tu în care crezi?

Romantică? Procreativă? Expresivă? Tu cum ai descrie într-un cuvânt viaţa ta sexuală?
  • Publicat:
6 tipuri de sex. Tu în care crezi?

Romantică? Procreativă? Expresivă? Tu cum ai descrie într-un cuvânt viaţa ta sexuală?

Subiectul “sex” fascinează în continuare: deşi uneori avem senzaţia că s-a spus totul, cercetătorii găsesc mereu în explorarea sexualităţii umane un punct bun de plecare către studii şi analize.

Aşa este şi cazul specialistului american în filosofie Dr. Caroline J. Simon, de la Hope College care a sintetizat 6 perspective asupra sexului în volumul “Bringing Sex into Focus”. Iată care sunt acestea!

Sexul ca legământ

Practic, actul sexual este văzut ca un combustibil pentru menţinerea unei legâturi strânse între membrii unui cuplu stabil pe viaţă.

Sexul procreativ

Din această perspectivă, singurul scop al actului sexual este aducerea pe lume a unui copil, în cadrul cuplului heterosexual.

Sexul romantic

Conform acestei viziuni, actul sexual este întotdeauna rezultatul unei iubiri profunde, iar oamenii ar trebui să fie fideli doar atât timp cât durează dragostea.

Sexul ca plăcere

În acest caz, legătura dintre dragoste şi sex este considerată desuetă. Practic, sexualitatea are drept atribut căutarea plăcerii intense, de comun acord între cei doi parteneri.

Sexul ca putere

Din această perspectivă, dorinţa supremă este aceea de posesie unidirecţională, aceasta explicând uneori legătura dintre sex şi violenţă.

Sexul ca expresie

În această situaţie, sexualitatea este esenţa stării de bine a fiinţei umane, iar inhibiţiile nu sunt deloc naturale.

“Nu incerc să spun totul despre sexualitate, ci doar să punctez acele lucruri pe care oamenii nu le spun cu voce tare” a declarat dr. Simon. “Practic, viziunile uneori diametral opuse pe care le au oamenii despre sex nu prea sunt împărtăşite şi discutate cu voce de tare.

De aceea, nu trebuie să ne mirăm de ce apare uneori suferinţa în cadrul cuplului în condiţiile în care nu există aceleaşi aşteptări în privinţa sexualităţii” a subliniat dr. Caroline Simon.

“De multe ori, comportamentele sexuale creează probleme oamenilor. Însă răul nu este întotdeauna intenţionat.  Pur şi simplu, oamenii nu sunt conştienţi de efectul pe care-l au asupra celorlalţi” a adăugat dr. Caroline Simon.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
10 întrebări despre orgasm
10 întrebări despre orgasm
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”