5 tabuuri legate de sex

V-a spus cineva vreodată că dacă vă masturbaţi vă va creşte păr în palmă? Sau că puteţi rămâne însărcinată dacă săriţi în sus de mai multe ori după un act sexual?
  • Publicat:
5 tabuuri legate de sex

Toate acele şoapte şi secrete pe care vi le amintiţi de pe vremea când eraţi copil se transformă în mituri. De ce?

Deoarece în jurul copiilor se păstrează un secret atât de mare privind aspectele legate de sex.

V-a spus cineva vreodată că dacă vă masturbaţi vă va creşte păr în palmă? Sau că puteţi rămâne însărcinată dacă săriţi în sus de mai multe ori după un act sexual?

Oricine crede în acest gen de mituri nu deţine cu adevărat controlul asupra propriei sexualităţi şi probabil nu se bucură prea mult de raporturile sexuale. Cum vă puteţi relaxa dacă toate aceste idei vă plutesc prin cap?
Din fericire, majoritatea acestor mituri simple sunt uitate după ce oamenii ajung la maturitate. Totuşi, există mituri mai adând înrădăcinate, cărora mulţi adulţi le dau în continuare crezare.

Să vedem care sunt aceste idei preconcepute, ce se bucură de succes, ca să decideţi singur dacă părerile dumneavoastră trebuie schimbate. Toate miturile prezentate în continuare sunt FALSE!

Sexul este murdar, păcătos şi neplăcut

Oamenii dau de obicei vina pe religie pentru că predică faptul că sexul este păcătos, greşit sau imoral. Adesea este greşeala religiei. Puteţi avea însă credinţe religioase puternice, bucurându-vă totuşi de plăcerile sexului. La urma urmei, dacă Dumnezeu nu ar fi dorit ca oamenii să aibă relaţii sexuale, nu ar fi făcut sexul atât de plăcut.

Ejacularea goleşte bărbatul de energie

Acest mit datează din anii 600 şi vine din India. Oamenii credeau că cu cât ejaculează mai mult, cu atât mai mult va trebui să-şi completeze rezervele de energie şi cu atât mai mult va pierde din energiile sale preţioase. Desigur, acest lucru nu este adevărat; este adevărat că producţia de lichid seminal se realizează fără efort la bărbat.

Sexul viguros vă poate obosi, la fel ca orice altă activitate intensă. Sexul extraordinar vă poate da însă un plus de energie. Câţi bărbaţi simt nevoie de somn după sex, la fel de mulţi sunt învioraţi şi doresc să alerge 10 kilometri sau doresc să facă din nou sex!

Plăcerea sexuală nu este resimţită pe tot parcursul vieţii

Există o credinţă conform căreia femeia este programată să aibă un anumit număr de orgasme în întrega viaţă. Femeile cred că acest lucru are legătură cu numărul de ovule pe care le poate avea o femeie în ovare. Adevărul este însă că orgasmele provin din creierul unei femei şi din terminaţiile nervoase, fără să aibă vreo legătură cu ovulul ei.

Ce este important de reţinut: o femeie poate avea un număr nelimitat de orgasme, oricând pe parcursul vieţii. Deci plăcerea sexuală există atâta vreme cât trăiţi!

Bărbaţii nu pot fi monogami

Conform biologiei evoluţioniste, exemplarele masculine au milioane de spermatozoizi pentru a-i răspândi şi fertiliza cu ei cât mai multe ovule posibil. Acest lucru nu este însă relevant pentru bărbat în societatea contemporană. Bărbaţii nu sunt nevoiţi să-şi împrăştie spermatozoizii spre un număr cât mai mare de femei posibil. Ei pot forma cu o femeie, definitiv, un cuplu stabil şi fericit. Bărbaţii pot fi fideli, atât timp cât îşi doresc acest lucru. A spune că toţi bărbaţii înşală este sinonim cu a spune că nici un bărbat nu se poate controla şi nici un bărbat nu-şi poate respecta angajamentul într-o relaţie. Acest lucru nu este adevărat. Nu toţi bărbaţii înşală şi mint femeile. Orice bărbat poate alege să fie pentru totdeauna cu o singură femeie.

Femeile care iubesc sexul sunt uşuratice

O femeie care doreşte să aibă raporturi sexuale ar putea să se îngrijoreze că va fi numită uşuratică sau va fi considerată prostituată. În fond, în adolescenţă, nu aşa erau numite fetele care „o făceau”? Puneţi-vă însă întrebarea: ce e greşit dacă o femeie se bucură de sex? Dacă nu cunoaşteţi răspunsul, vi-l spunem noi: nu este nimic greşit. Sexul există pentru a vă bucura de el – atât bărbaţii, cât şi femeile.

Sursa: „SEX, cum să faci să fie şi mai bine”, Sari Locker, Editura TEORA

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sex în sarcină: poziţii sexuale bune
Sex în sarcină: poziţii sexuale bune
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”