4 modalităţi eficiente de a trata ejacularea precoce

Din păcate, nu există o pastilă-minune care să rezolve peste noapte problema ejaculării premature, însă este un lucru de înţeles, maiu ales dacă luăm în considerare că această disfuncţie sexuală nu are cauze pe deplin înţelese de către medicii specialişti. Există însă remedii prin care simptomele pot fi ameliorate, iar medicul de familie sau terapeutul sexual îţi pot recomanda una din cele 4 metode, pe care ţi le prezentăm în cele de urmează:
  • Publicat:
4 modalităţi eficiente de a trata ejacularea precoce

Din păcate, nu există o pastilă-minune care să rezolve peste noapte problema ejaculării premature, însă este un lucru de înţeles, mai ales dacă luăm în considerare că această disfuncţie sexuală nu are cauze pe deplin înţelese de către medicii specialişti.

Există însă remedii prin care simptomele pot fi ameliorate, iar medicul îţi poate recomanda una din cele 4 metode, pe care ţi le prezentăm în cele de urmează:

1. Strângerea glandului (capul penisului)


Atunci când simţi că îţi vine să ejaculezi, strânge cu degetele capul penisului, astfel încât să se creeze un disconfort uşor iar ejacularea să fie întârziată, iar tu să te bucuri de momente prelungite de plăcere.

Însă, nu toţi doctorii sunt de acord cu această practică: unii consideră că prin strângerea penisului în cele mai intime momente se va pierde din plăcerea şi performanţele bărbatului, iar rezultatul va fi unul nesatisfăcător.

2. Gândeşte-te la altceva!


Unii bărbaţi afirmă că distragerea atenţiei este soluţia-cheie în tratarea problemelor erectile, în special a ejaculării premature. Ideea principală constă în distragerea atenţiei de la ceea ce te deranjează, respectiv ejacularea precoce, şi înlocuirea gândurilor cu sentimente care nu au tentă sexuală şi nicio legătură cu partenera de sex.

Câţiva bărbaţi spun că atunci când îşi închipuie că sunt jucători de fotbal sau când rezolvă probleme de matematică…în timpul actului sexual, sunt mult mai dezinhibaţi şi nu au probleme în a-şi menţine erecţia pe o perioadă lungă de timp.

3. Aplicarea cremelor desensibilizante


Există anumite produse sub formă de unguente care au ca bază lidocaina, un agent anestezic ce are capacitatea de a reduce sensibilitatea în zona pe care este aplicat şi de a promova o experienţă sexuală prelungită.

Totuşi, dacă vă gândiţi la această variantă, nu uitaţi să folosiţi un prezervativ pentru că proprietăţile de „amorţire” ale cremei pot fi transmise partenerei, care în loc să se bucure de o şedinţă îndelungată de amor, nu va simţi nimic din cauza tratamentului vostru „special”.

4. Diverse pilule destinate tratamentului altor afecţiuni


…pot avea efecte benefice în cazul ejaculării premature. Chiar dacă aceste reacţii au fost, de cele mai multe ori, descoperite neintenţionat, există categorii speciale de medicamente care pot îmbunătăţi viaţa celor care se confruntă cu ejacularea precoce.

Antidepresivele şi analgezicele fac parte din această categorie a medicamentelor cu componentă inhibitorie a recaptării serotoninei, deci de întârziere a activităţii sexuale.
Printre efectele adverse ale acestora se numără dificultatea în a ejacula, scăderea libidoului, greţuri, indigestie, somnolenţă, frisoane, dureri de cap etc., ceea ce ar trebui să vă dea de gândit înainte de a apela la această soluţie.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”