Sexplicatii surprinzatoare. Stiinta din spatele sexului

Estrogenul este "vinovat" pentru increderea pe care o acordam barbatilor dupa o partida de sex.
  • Publicat:
Sexplicatii surprinzatoare. Stiinta din spatele sexului
Sexplicatii surprinzatoare. Stiinta din spatele sexului

Stii ca sexul te apropie de partenerul tau, ca tocurile inalte sunt foarte atragatoare si ca mototolirea cearceafurilor impreuna te satisface mai mult decat ai putea-o face singura. Dar te-ai intrebat vreodata de ce?

De ce am mai multa incredere in el dupa sex?

Poti sa le multumesti hormonilor pentru asta. Cand te strange la pieptul lui, te saruta sau faceti sex, organismul tau produce oxitocina. Acest asa-numit “drog al imbratisarii” te ajuta sa te simti mai aproape si mai atasata de partenerul tau prin reprimarea activitatii din zona creierului care proceseaza frica si opreste productia de hormoni de stres.

Orgasmul conduce astfel la eliberarea unui val puternic de oxitocina. Si din cauza ca estrogenul consolideaza efectele oxitocinei, iar noi, femeile, avem cantitati mai mari de estrogen decat barbatii, avem mai multe sanse sa experimentam acest fenomen de “atingere-ce-duce-la-incredere”.

De ce sunt tocurile inalte sexy?

Mersul tantos este mult mai senzual atunci cand calci pe varful degetelor. Tocurile forteaza pelvisul sa se incline astfel incat atat fundul tau cat si pieptul iti ies in evidenta.

Un studiu a aratat ca picioarele cu 5% mai lungi decat media sunt cele mai atractive. Asadar, pentru cele mai multe femei, un toc de 5-7 centimentri le creeaza inaltimea ideala. Aceasta atractie ar putea evolua, avand in vedere ca picioarele lungi sunt asociate cu o sanatate buna. Si stim foarte bine ca barbatii sunt interesati de asa ceva.

In plus, asa cum un paun isi umfla penele, care sunt suficient de grele cat sa poata fi considerate o pacoste, o femeie care se unduieste pe tocuri isi arata silueta si conditia fizica.

De ce sunt relatiile sexuale mai satisfacatoare decat masturbarea?

Sexul de calitate iti angajeaza organismul si simturile (ca nu mai vorbim de emotii) mult mai profund decat o poate face masturbarea. Iar asta stimuleaza productia la niveluri inalte de dopamina, hormonul excitarii.

Si fii atenta: dupa orgasm, eliberarea de dopamina incetineste si un alt hormon, prolactina, se zbate sa-i ia locul. Prolactina e cea care iti ofera senzatia de satietate. Cu cat mai multa dopamina ai avut in sange in timpul sexului, cu atat mai repede prolactina se grabeste sa o inlocuiasca.

De fapt, nivelurile de prolactina sunt de 400% ori mai mari atunci cand tocmai ai facut sex decat daca te-ai fi masturbat. Un alt efect al prolactinei pe care poate l-ai observat, iti trimite partenerul direct la somn.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân