Sex o data pe saptamana si arzi 7500 de calorii

Despre beneficiile sexului a auzit toata lumea. Dar asta nu inseamna ca apatia, stresul, sedentarismul si oboseala cronica nu il transforma uneori intr-o pasare rara. Asa ca specialistii de la intimatemedicine.com s-au gandit sa ne reaminteasca cateva dintre avantajele pentru sanatate ale sexului regulat.
  • Publicat:
Sex o data pe saptamana si arzi 7500 de calorii
Sex o data pe saptamana si arzi 7500 de calorii
Despre beneficiile sexului a auzit toata lumea. Dar asta nu inseamna ca apatia, stresul, sedentarismul si oboseala cronica nu il transforma uneori intr-o „pasare rara”. Asa ca specialistii de la intimatemedicine.com s-au gandit sa ne reaminteasca cateva dintre avantajele pentru sanatate ale sexului regulat.

Sexul face inima puternica
E simplu: in timpul actului sexual, se intensifica ritmul cardiac si implicit oxigenarea celulara. Aceste fenomene intaresc inima si cresc nivelul estrogenului din organism la femei.

Sexul scade colesterolul
Acest avantaj vizeaza mai ales barbatii, al caror nivel de testosteron creste o data cu placearea. Implicit, se intaresc muschii si oasele, iar colesterolul scade.

Sexul atenueaza durerile
Beneficiaza de acest avantaj pacientii cu artrita si cei cu migrene. Cat despre cei stresati, nu-i costa nimic sa incerce sa scape de tensiunile de peste zi cu o partida pasionala.

Sexul slabeste
Asadar aviz doritoarelor de siluete suple. Expertii estimeaza ca o partida de sex o data pe saptamana, timp de un an, echivaleaza arderea a 7500 de calorii sau 120 de km de alergare.

Sexul combate sindromul premenstrual

Studiile au demonstrat-o, iar femeile care au participat la ele si au declarat ca fac sex regulat se confrunta cu mai putine dureri menstruale.

Citeste si: Sexul dupa infarct

Pentru 7 din 10 români sexul bun înseamnă sănătate

 

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Sex sau 8 ore de somn?
Sex sau 8 ore de somn?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân