Sex în apă – la ce TREBUIE să fiţi atenţi când îl practicaţi!

Sexul în mare este la mare modă mai ales pe timpul verii, când cuplurile încinse de soare fie fug repede în camerele de hotel, fie rezolvă rapid problema, la faţa locului, în apa mării. Ce părere au specialiştii despre acest lucru?
  • Publicat:
Sex în apă - la ce TREBUIE să fiţi atenţi când îl practicaţi!

Una dintre fanteziile celor mai mulţi dintre amorezi este sexul în apă, fie că vorbim despre cea a mării, fie că vorbim despre cea colectată în cada din baie. Veşti proaste pentru ei, însă, pentru că pe lângă plăcere se mai pot alege şi cu câteva infecţii!

Sexul în mare este la mare modă mai ales pe timpul verii, când cuplurile încinse de soare fie fug repede în camerele de hotel, fie rezolvă rapid problema, la faţa locului, în apa mării. Ce părere au specialiştii despre acest lucru?

Pericolele sexului in apa

De obicei, sexul în apă, câtă vreme este practicat acasă, în cadă sau la duş, nu afectează sănătatea. În anumite cazuri, este posibil ca patenerii să se aleagă cu iritaţii ca urmare a faptului că apa înlătură lichidele cu rol de lubrifiere din zonă. Însă cele mai multe neplăceri apar din pricina faptului că spaţiile sunt mici, incomode, iar partenerii pot să alunece – atenţie la acest detaliu, se poate solda cu urmări grave!

Experţii mai vorbesc despre o greşeală pe care iubăreţii o fac adesea: utilizează săpunul pe post de lubrifiant. Nu faceţi aşa ceva acasă, chiar dacă poate aţi văzut o astfel de practică în vreun film destinat adulţilor. Scenele din producţiile erotice sunt desprinse, de multe ori, de realitate, astfel că nu tot ce vedeţi acolo poate fi transpus în viaţa reală.

Utilizarea săpunului pe post de lubrifiant poate provoca pe lângă iritaţii, infecţii vaginale ca urmare a tulburării pH-ului. Acelaşi lucru se poate spune despre apa mării sau cea din piscine care conţin bacterii, respectiv substanţe chimice dezinfectante şi care, odată ajunse în contact cu mucoasa vaginală, o pot irita, îi pot influenţa componenţa florei bacteriene şi o pot lăsa vulnerabilă în faţa infecţiilor.

În cazul în care folosiţi prezervativ, nu contaţi pe el dacă faceţi sex în apă. În timpul mişcărilor, acesta poate aluneca foarte uşor de la locul lui, expunând astfel partenerii riscului de sarcină nedorită (pentru că da, sperma ajunge acolo unde trebuie chiar şi în apă!) sau de contractare a unei infecţii cu transmitere sexuală.

Nu vă bucuraţi prea mult nici la o baie în spumă, pentru că detergenţii dizolvă uleiurile naturale ale pielii, inclusiv lichidele lubrifiante pe care corpul le produce, contactul sexual fiind astfel dureros şi riscant atât pentru femeie, cât şi pentru bărbat.

Nimic nu se compara cu putin sex acvatic penru a va incepe noaptea. Totusi, apa marii s-ar putea sa nu corespunda asteptarilor tale. Mai intai de toate, apa sarata nu este tocmai ideala pentru vagin iar nisipul din apa s-ar putea sa ajunga pe unde nu trebuie si sa va cauzeze numai neplaceri

De stiut despre prezervativ

Apa sterge orice urma de lubrifiere naturala, tocmai de aceea sexul ar putea fi dureros. Cei care vor sa foloseasca un lubrifiant trebuie sa aleaga cu grija. Cele pe baza de apa nu au efect, iar cele pe baza de ulei pot dauna prezervativelor.

Iubiri estivale in cifre

90% dintre americani si 75% dintre francezi spun ca au trait macar o data in viata o iubire de-o vara. Doar 8% dintre americani declara ca dragostea de-o vara s-a transformat in dragostea de-o viata. 40% dintre persoanele chestionate si-au inselat partenerii in timpul verii.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Vedetele şi fanteziile lor sexuale
Vedetele şi fanteziile lor sexuale
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: