HPV şi ora la care ar trebui să luăm anticoncepţionalele

Pot rămâne însărcinată dacă iau anticoncepţionale? Mi-a venit ciclul menstrual în data de 2 martie şi eu am început să iau anticoncepţionalele din ziua a 2-a. Prima pastilă am aruncat-o şi am început cu a 2-a pastilă din a 2-a zi de menstruaţie.
  • Publicat:
  • Actualizat:
HPV şi ora la care ar trebui să luăm anticoncepţionalele

Dacă întârziem câteva minute cu pilula anticoncepţională într-o zi e mare bai? Iată care este întrebarea uneia dintre ctitoarele noastre. O alta este alarmată de recidiva HPV. Oana le răspunde.

„Pot rămâne însărcinată dacă iau anticoncepţionale? Mi-a venit ciclul menstrual în data de 2 martie şi eu am început să iau anticoncepţionalele din ziua a 2-a. Prima pastilă am aruncat-o şi am început cu a 2-a pastilă din a 2-a zi de menstruaţie. De atunci le-am luat în fiecare seară la ora 19.11 minute, în 2 seri am întârziat şi am luat la ora 19.17 minute. Oare există riscul să rămân însărcinată?”

O întârziere de câteva minute nu face diferenţa. Când mai mergi la medicul ginecolog, roagă-l să-ţi explice mai multe despre această metodă contraceptivă.

HPV revine

„Am avut infecţie cu virus HPV LSIL, am făcut tratament, dar anul trecut, mi-a revenit. După încă o tură de tratament cu Isoprinosine şi Herpigen Spray, acum iar mi-a apărut în zona genitală o verucă. Nu înţeleg de ce tot reapare virusul? Am luat toate măsurile necesare să evit infecţia… Mi s-a zis că din cauza unui sistem imunitar scăzut virusul reapare. Menţionez că la tipaj mi-au ieşit tulpinele 6 şi 11. Problema e că nu mai ştiu ce să mai fac să scap de acest virus şi nu înţeleg de ce tot reapare?”

Să nu confundăm lucrurile. Veruca la care te referi pare a fi un condilom, iar leziunea intraepitelială scuamoasă, de risc scăzut era (sau poate mai este, deşi 80% din cazuri reacţionează bine la tratament) localizată la nivelul colului cervical.

Pentru leziunea internă trebuie oricum repetat frotiul Babeş Papanicolau. Condiloamele sunt cauzate de un alt virus, care reacţionează şi el la Isoprinosine, dar este posibil să te fi infectat cu el între timp. Perioada de incubaţie este minim 3 luni.

Citeşte şi: Care e cea mai buna metoda de detectare a virusului HPV?


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Relaţia toxică: cum ieşim din ea?
Relaţia toxică: cum ieşim din ea?
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”
Recomandări: